Αναστάτωση για τους συνδρομητές Web Banking της Alpha Bank εχθές το βράδυ

10:34 4/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Αναστάτωση προκλήθηκε εχθές το βράδυ σε συνδρομητές του web banking της Alpha Bank. Σε μια χρονική περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για να στραφεί ο πολίτης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αυτά καλό θα είναι να μην γίνονται.

Πελάτες της Alpha Bank εχθές το βράδυ έλαβαν μηνύματα SMS στο κινητό τους με τυχαίους 6ψήφιους κωδικούς

που δεν είχαν ζητήσει. Πρόκειται για τα SMS που λαμβάνει κάποιος στο τελευταίο βήμα πριν ολοκληρωθεί κάποια ηλεκτρονική αγορά, μεταφορά χρημάτων ή άλλη κίνηση χρημάτων από τον λογαριασμό τους προς τρίτους μέσω του Web ή της εφαρμογής της εταιρείας.

Στο fan page της εταιρείας κάποιοι αναφέρουν ότι μπήκαν στην εφαρμογή και τους έδειχνε υπόλοιπο 0 ενώ είχαν χρήματα μέσα, με αποτέλεσμα να πάνε να το ελέγξουν σε ΑΤΜ για να δουν ότι υπηρχαν κανονικά τα χρήματα. Στα ATM αναφέρουν ότι ήταν και άλλος κόσμος που φώναζε. Κάποιοι άλλοι γράφουν ότι μπορούσαν να μπουν στο web banking τους χωρίς να τους ζητάει κωδικούς.

Η Alpha Bank ανταποκρίθηκε 2.5 ώρες μετά το γεγονός αναρτώντας την ακόλουθη ανακοίνωση στα Social Media.

Η ανακοίνωση της τράπεζας:

Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του myAlpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.

Αναστάτωση για τους συνδρομητές Web Banking της Alpha Bank εχθές το βράδυ - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα