Xbox Series X: Τα games του Xbox One θα παίζουν μέσω εξωτερικού σκληρού δίσκου

19:32 8/4/2020 - Πηγή: TechBlog

Τη στιγμή που τα PlayStation 5 και Xbox Series X είναι προ των πυλών γίνεται λόγος για τη συμβατότητα με τους προκατόχους τους (PlayStation 4 και Xbox One, αντίστοιχα), ώστε να παίζουν τα video games τους.

Η Sony έχει ξεκαθαρίσει ότι το PS5 θα υποστηρίζει

πάνω από 4000 τίτλους παιχνιδιών του PS4, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δύο κονσόλες της Microsoft. Μάλιστα, ο διευθυντής διαχείρισης προγράμματος του Xbox Series X, Τζέισον Ρόναλντ, αποκάλυψε ότι η χρήση των video games του Xbox One στον διάδοχό του θα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου, ο οποίος θα συνδεθεί μέσω USB.

Κάτι που σημαίνει ότι το 1 TB του σκληρού δίσκου του Xbox Series X και η μνήμη επέκτασης (expansion card), που προσφέρει άλλο 1 ΤΒ, θα είναι διαθέσιμα για τα καινούρια παιχνίδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον για τη συγκεκριμένη κονσόλα.

Τέλος, θα υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης παιχνιδιών του Xbox Series X σε συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο, αλλά δεν έχει νόημα μία τέτοια κίνηση επειδή για να παίξουν χρειάζεται η μεταφορά τους στον εσωτερικό SSD της κονσόλας ή στη μνήμη επέκτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα