Ο κορονοϊός μειώνει τις πωλήσεις υπολογιστών, tablets, smartphones και περιφερειακών

12:45 8/4/2020 - Πηγή: TechBlog

Μεγάλες μειώσεις δαπανών φέτος αναμένονται και στις πωλήσεις υπολογιστών, tablets, smartphones και περιφερειακών, με τις συνολικές δαπάνες για συσκευές να μειώνονται κατά 8,8% σε σταθερούς όρους συναλλάγματος. Η αγορά των υπολογιστών αναμένεται ήδη να μειωθεί, λόγω του ισχυρού κύκλου ανανέωσης που οδηγήθηκε από τα Windows την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της IDC,

η κρίση θα διαταράξει σημαντικά την παγκόσμια αγορά smartphones.

Στο μεταξύ, οι δαπάνες για servers, αποθηκευτικούς χώρους και hardware δικτύων, επίσης θα μειωθούν συνολικά, παρά την έντονη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, καθώς οι πελάτες των επιχειρήσεων καθυστερούν τις αγορές κατά την αρχική φάση ταχείας αντίδρασης της τρέχουσας κρίσης.

Οι συνολικές δαπάνες υποδομών (συμπεριλαμβανομένου του cloud) θα αυξηθούν μεν κατά 5,3% το 2020 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά αυτή η αύξηση θα προέλθει, κυρίως, από τις δαπάνες των επιχειρήσεων για την υποδομή ως υπηρεσία (IaaS) και τις δαπάνες των παρόχων σε cloud servers. Πάντως, οι συνολικές δαπάνες για servers και αποθήκευση θα μειωθούν κατά 3,3% και οι δαπάνες εξοπλισμού για επιχειρήσεις κατά 1,7%.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της IDC, οι δαπάνες για υπηρεσίες Πληροφορικής θα μειωθούν κατά 2% το 2020, με τις χειρότερες επιδόσεις να εντοπίζονται στους τομείς των μεγάλων έργων, καθώς οι οργανισμοί αναβάλλουν μεγάλα νέα έργα έως ότου βελτιωθεί η θέση των επιχειρήσεων.

Το λογισμικό θα παρουσιάσει θετική ανάπτυξη, αλλά σε ποσοστό κάτω από το 2% συνολικά, κυρίως λόγω των επενδύσεων στο cloud, σε συνδυασμό με μια ανθεκτική ζήτηση για συγκεκριμένες κατηγορίες, οι οποίες θα αποτελούν τμήμα των μέτρων αντιμετώπισης ή θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των συνεχιζόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα