iPadOS: Concept δείχνει “Main Menu” στις εφαρμογές

16:50 8/4/2020 - Πηγή: TechBlog

Έχει γίνει γνωστό μέσω του κώδικα από το iOS 14 ότι η Apple ετοιμάζει δυναμικές αλλαγές στο λειτουργικό των συσκευών της. Μετά το concept του iOS 14, το 9to5Mac δημοσίευσε νέο concept το οποίο δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το “Main Menu” του iPadOS αν βασιζόταν σε αυτό του macOS.

Όταν τα iPad έγιναν desktop PC

Η Apple προσπαθεί

να βελτιώνει το λειτουργικό της και υπάρχει λόγος που δημιούργησε το iPadOS. Φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει να μετατρέψει το iPad σε έναν άξιο αντικαταστάτη των desktop υπολογιστών, εν κινήσει.

Πρόσφατα ενσωμάτωσε στο iPadOS την υποστήριξη ποντικιού και trackpad. Αλλά και πάλι, μένουν πολλά να γίνουν μέχρις ότου το λειτουργικό των iPad τα μετατρέψει σε υπολογιστές. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η κλασική menu bar που βλέπουμε σε όλα τα desktop apps, είτε πρόκειται για Windows, είτε για macOS.

Η γραμμή μενού δίνει πρόσβαση σε πολλά εργαλεία και ρυθμίσεις. Επιπλέον, τα περισσότερα στοιχεία της μπορούν να χρησιμοποιηθούν με keyboard shortcuts. Οπότε, εάν οι Apple δημιουργήσει κάποιο κύριο μενού για τις εφαρμογές του iPadOS, τότε θα μπορούσε να προγραμματίσει gestures που θα κάνουν trigger τα στοιχεία του μενού.

Εφόσον οι mobile εφαρμογές διαφοροποιούνται ως προς το περιβάλλον χρήστη, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργηθεί μία menu bar. Επιπλέον, θα περιόριζε κατά πολύ του devs. Οπότε, η λύση είναι το “Main Menu” το οποίο σύμφωνα με τον Alexander Kaessner που δημιούργησε το concept θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με το pop-up μενού που έχουν οι launcher του Android.

O Alexander Kaessner δημιούργησε μία Dock Bar στην οποία υπάρχει ένα βασικό Dock icon που δίνει πρόσβαση στο λεγόμενο Main Menu. Το συγκεκριμένο menu περιέχει πληθώρα ρυθμίσεων, εργαλείων, και συντομεύσεων. Επίσης, φαίνεται ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε εφαρμογή, ώστε να φιλοξενεί διαφορετικές συντομεύσεις και περιεχόμενο.

Εάν το Main Menu υλοποιηθεί στο iPadOS, τότε θα μπορέσουν να δημιουργηθούν gestures για αυτό. Εφόσον όλο αυτό ολοκληρωθεί, τότε τα iPad θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες με ένα desktop PC.

Keywords
Τυχαία Θέματα