Quaolcomm Snapdragon Wear 429: Έρχεται για να διπλασιάσει τις δυνατότητες των Wear OS smartwatches

Techblog.gr

Αρκετοί χρήστες έχουν καταφύγει στη χρήση ενός smartwatch για την παρακολούθηση της άθλησης και της υγείας τους. Το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς το έχει η Apple με τα Apple Watch, τα οποία προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτηριστικά και το πιο σύγχρονο hardware.

Εν αντιθέσει, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν τα Wear OS της Google

είναι ότι από το 2014 που κυκλοφόρησαν τρέχουν σε παλιό hardware. Ακόμη και ο περσινός Snapdragon Wear 3100 χρησιμοποιεί τον ίδιο βασικό σχεδιασμό.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα. Σύμφωνα με αναφορά η Qualcomm σχεδιάζει έναν νέο Snapdragon Wear επεξεργαστή. Η εταιρεία δοκιμάζει δύο wearable platforms για τον επεξεργαστή. ο οποίος ενδεχομένως θα ονομάζεται Snapdragon Wear 2700 ή Snapdragon Wear 429.

Σε περίπτωση που σε κάποιους το όνομα Snapdragon Wear 429 φαίνεται γνωστό, είναι διότι σύμφωνα με την αναφορά βασίζεται στον Snapdragon 429 που χρησιμοποιούν συσκευές όπως το Nokia 3.2, μόνο που είναι τροποποιημένος κατάλληλα για wearables.

Ο νέος επεξεργαστής θα έχει αρκετές βελτιώσεις σε σύγκριση με την τωρινή έκδοση. H αναφορά θέλει να έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 με υποστήριξη 64-bit και υψηλότερη ταχύτητα χρονισμού. Ο Snapdragon 429 για κινητά φτάνει στα 2.0GHz, και οι πλατφόρμες στις οποίες δοκιμάζεται είναι στο 1GB μνήμη RAM και 8GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Επιπλέον, στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας θα υπάρξει σημαντική βελτίωση αφού ο επεξεργαστής βασίζεται σε 12nm process, ενώ ο Snapdragon Wear 3100 σε 28nm process. Υπάρχει ακόμη και υποστήριξη για LTE και Bluetooth 5.0.

Τέλος, η αναφορά σημειώνει ότι δεν είναι γνωστό αν και πότε θα τον δούμε στην αγορά, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμος πριν το 2020. Όπως και να έχει θα είναι μία εξαιρετική αναβάθμιση που θα προσφέρει τα διπλάσια χαρακτηριστικά από ότι βλέπουμε στα τωρινά Wear OS ρολόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα