Microsoft: Ετοιμάζει Xbox Controller για κινητά και tablets, που θα είναι συμβατοί με την xCloud

Techblog.gr

Πρόσφατα ανακαλύφθηκαν κάποιες έρευνες που είχε κάνει η Microsoft για να βρει τον βέλτιστο σχεδιασμό ενός Xbox controller για τηλέφωνα και tablets. Τα χειριστήρια είναι σχεδιασμένα να συνδέονται στις άκρες των συσκευών, ώστε να προσφέρουν μία αντίστοιχη εμπειρία με αυτή του Nintendo

Switch.

Η Microsoft αναφέρει ότι η επιτυχία του Nintendo Switch μαρτυρά ότι το mobile gaming έχει αξία ιδιαίτερα με τη χρήση φυσικών κουμπιών.

Η εταιρεία εδώ και μήνες πειραματίζεται και δημιουργεί πρωτότυπα με διάφορους αντίστοιχους controller ώστε να βρει τον πιο ευέλικτο και λιγότερο ογκώδη σχεδιασμό. Τώρα, η Microsoft κατέθεσε και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ιδέα αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε τα χειριστήρια κάποια στιγμή σύντομα.

Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται στην κυκλοφορία της game streaming υπηρεσίας xCloud η οποία γνωρίζουμε ότι θα λειτουργεί με τα γνωστά Xbox χειριστήρια, αλλά και με απλό touch screen χειρισμό.

Τα εν λόγω χειριστήρια θα αποτελέσουν μία καλή επιλογή για τους mobile gamers, και σίγουρα θα είναι η καλύτερη λύση για του xCloud της Microsoft. Άλλωστε το δρόμο χάραξε η Google με τη Stadia και τους controller της.

Ακόμη και αν τα χειριστήρια δεν είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν μαζί με την xCloud, η Microsoft εργάζεται σε ένα σύνολο εργαλείων για προγραμματιστές που θα τους επιτρέπουν να κάνουν τα παιχνίδια τους περισσότερο touch friendly.

Όπως και να έχει οι controllers της Microsoft έχουν τον πιο εργονομικό σχεδιασμό που έχουμε δει μέχρι σήμερα, και έχει δημιουργήσει το καλύτερο pro gamepad, το Xbox Elite. Οπότε η δημιουργία χειριστηρίων για mobile gaming ήταν φυσικό επακόλουθο και με βάση την προϊστορία έχουμε πίστη στη Microsoft.

Αναμένουμε ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτούς τους controller, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά καλύτεροι από ότι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα