Πρέπει να παρατήσουμε το Facebook, δηλώνει ο Steve Wozniak

Techblog.gr

Ο Co-Founder της Apple δήλωσε ότι αν οι άνθρωποι νοιάζονται για τα προσωπικά τους δεδομένα τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία παίρνει συνέχεια προσωπικά στοιχεία των χρηστών και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πέραν από την εγκατάλειψη του Facebook

για να σταματήσει αυτό.

Ο Steve Wozniak, είχε διαγράψει πέρυσι τον λογαριασμό του στο Facebook έπειτα από το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και προτείνει σε όλους να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, στην συνέντευξη του αναφέρθηκε στα smart speakers και άλλες listening συσκευές που ξεκινάνε να μπαίνουν στην ζωή μας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετές ανησυχίες για την ιδιωτικότητα.

“Μπορούν να μας ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή, ποιος γνωρίζει σίγουρα αν το τηλέφωνο μου αυτή την στιγμή δεν ακούει”, ήταν μερικά από τα λόγια του.

Ο Steve Wozniak, πρότεινε στις εταιρείες των social media να δίνουν στους χρήστες την επιλογή να έχουν μία paid έκδοση των κοινωνικών δικτύων, ώστε να μένουν τα προσωπικά τους δεδομένα κρυφά, αντί να χρησιμοποιούνται για διαφήμιση μέσω της δωρεάν έκδοσης.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Εμπιστεύεστε τα social media ή μήπως μετά την δήλωση του Steve Wozniak σκέφτεστε να αποσυρθείτε από το Facebook;

Keywords
Τυχαία Θέματα