PlayStation 5 και Xbox Series X: Οι εκδότες θα πουλάνε τα AAA παιχνίδια $70

14:55 4/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Η νέα γενιά κονσολών φέρνει και νέες αυξήσεις στις τιμές των παιχνιδιών που θα κυκλοφορούν για αυτές, είτε είναι αποκλειστικά για μία από τις δύο, είτε πρόκειται για τίτλους που θα κυκλοφορούν τόσο για το PlayStation 5 όσο και για το Xbox Series X.

Αύξηση τιμών μετά από 15 χρόνια

Σε μία συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο GameIndustry, o πρόεδρος και CEO

της εταιρείας ερευνών IDG Consulting, Yoshio Osaki, ανέφερε ότι οι τιμές των παιχνιδιών παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2005, ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές στην τηλεόραση και στις ταινίες διαρκώς αυξάνονται.

Η τελευταία φορά που είδαμε αύξηση στις τιμές των παιχνιδιών ήταν το 2005 και 2006, όπου κυκλοφόρησαν το Xbox 360 και το PlayStation 3. Τότε οι τιμές των παιχνιδιών αυξήθηκαν από τα 49,99 δολάρια Αμερικής στα 59,99 δολάρια Αμερικής.

Ο Osaki σημειώνει ότι το κόστος παραγωγής των παιχνιδιών για της επόμενης γενιάς κονσόλες έχει αυξηθεί κατά 200% με 300%, αλλά οι εταιρείες συνεχίζουν να πουλάνε τα παιχνίδια τους στην ίδια τιμή των 59,99 δολαρίων Αμερικής.

Αντίθετα με τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, η τιμή των εισιτηρίων στον κινηματογράφο έχει αυξηθεί κατά 39%, η συνδρομή του Netflix κατά 100%, και οι συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης πραγματοποίησαν 105% αύξηση στις τιμές των πακέτων τους.

Ακόμα και με την αύξηση από τα 59,99 δολάρια Αμερικής στα 69,99 δολάρια Αμερικής, για τα παιχνίδια των κονσολών επόμενης γενιάς PlayStation 5 και Xbox Series X, η ποσοστιαία διαφορά είναι ιδιαίτερα μικρή. Συγκεκριμένα, οι τιμές των παιχνιδιών θα λάβουν αύξηση 17% μετά από 15 χρόνια.

Ο Osaki τονίζει πως παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής των παιχνιδιών διαρκώς αυξάνεται, και βλέπουμε άλλες βιομηχανίες να ανεβάζουν τις τιμές τους, οι εκδότες διατηρούν τις τιμές των προϊόντων τους και τα 10 δολάρια Αμερικής δεν είναι αξιοσημείωτη αύξηση. Επιπλέον σημειώνει ότι δεν καλύπτει καν οποιαδήποτε επιπλέον κόστη παρουσιάζονται κατά την παραγωγή τίτλων για τα PlayStation 5, Xbox Series X, και όλες τις επόμενης γενιάς κονσόλες.

Ο ίδιος, καταλήγει στο ότι δεν θα αυξήσουν τις τιμές τους όλοι οι εκδότες σε όλα τα παιχνίδια τους. Ωστόσο, τονίζει πως flagship AAA τίτλοι, όπως το NBA 2K, θα δουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν στα 69,99 δολάρια Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα