Google, δεν θα αποκαλεί free τα παιχνίδια με in-app αγορές, πίσω η Apple

Μετά από το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα apps που αποκαλούνται free αλλά στη συνέχεια απαιτούν in-app αγορές και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα τους φουσκωμένους λογαριασμούς των γονιών από τα παιδιά τους, η Google αλλάζει πολιτική.

Από τον Σεπτέμβριο δεν θα αποκαλεί τα apps αυτά «free». Αυτό βέβαια έρχεται μετά την οδηγία της Κομισόν προς Google και Apple

να αλλάξουν τους όρους στα app stores τους. Επιπλέον η Google θα εφαρμόσει αυστηρότερη διαδικασία για τις κατά λάθος αγορές από παιδιά.

Από την άλλη όμως η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενώ η Google συμμορφώνεται η Apple αποφεύγει επιμελώς να δώσει τις δικές της προτάσεις στο ζήτημα ενώ έχει υποσχεθεί να λύσει το πρόβλημα. Η Κομισιόν αναφέρει επίσης ότι είναι στη δικαιοδοσία του κάθε κράτους-μέλους να επιβάλλει κανονισμούς και κυρώσεις.

Η απάντηση της Apple στην επικριτική στάση της Κομισιόν είναι ότι είναι η πρώτη που αποφάσισε να επιβάλλει γονικό έλεγχο για τις «εκ των έσω» αγορές και την επισήμανση για τις εφαρμογές και ότι οι κινήσεις της προηγούνται κατά πολύ από άλλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα