Google εναντίον Samsung με αφορμή τα smartwatches και το Tizen

Όπως φαίνεται η Samsung δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο με τους αντιπάλους της όπως για παράδειγμα η Apple, αλλά και με συνεργάτες. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο στόχαστρο της Google η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι δυσαρεστημένη με αφορμή τα smartwatches.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, το πρόβλημα είναι ότι η Google

θεωρεί πως η Samsung επιλέγει να προωθήσει το Tizen ως την κύρια πλατφόρμα για τα έξυπνα ρολόγια της. O CEO της Google Larry Page έδειξε τη δυσαρέσκειά του στον αντιπρόεδρο της Samsung Jay Y. Lee κατά την συνάντηση που είχαν. Αυτό που δυσαρεστεί τη Google είναι η έμφαση που δίνεται στα Tizen-based smartwatches όπως Gear 2 και Gear Fit αντί για τα Android Wear.

Ωστόσο, η Samsung θέλει να επενδύσει στο Tizen όχι μόνο για wearables αλλά και για κινητά, αν και τα σχέδια για το λανσάρισμα του Samsung Z πήραν για μια ακόμη φορά αναβολή.

Η Samsung κυκλοφόρησε το πρώτο Android Wear smartwatch, το Samsung Gear Live για το οποίο δεν μπήκε στον κόπο να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ή έστω ένα διαφορετικό hardware που να κάνει το Android Wear ελκυστικό για τους καταναλωτές. Το Gear Live δεν είναι παρά ένα Gear 2 το οποίο αντί για Τizen τρέχει Android.

Από την άλλη όμως είναι δύσκολο να κατηγορήσεις μια εταιρεία για το γεγονός ότι θέλει να παραμείνει στην ίδια σχεδιαστική γραμμή και ούτε είναι ο ρόλος της Google να υποδεικνύει στη Samsung που πρέπει να επενδύσει και που όχι.

Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο τους είναι σε κόντρα και για το Android με τη Google να ζητά από τη Samsung να σταματήσει να δημιουργεί εφαρμογές που μιμούνται τα δικά της προϊόντα. Ενώ φαινομενικά οι δυο τους μοιάζουν να συνεργάζονται ομαλά, τελικά τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα