Apple: Συμβουλεύει να μην κλείνουμε τα MacBook με τη χρήση καλύμματος κάμερας

Σε μία εποχή που όλες οι εταιρείες κυνηγούν τα δεδομένα των χρηστών, είτε για προσωπικό τους όφελος είτε για πώληση των δεδομένων σε τρίτους, οι χρήστες πλέον φοβούνται αρκετά τις συσκευές τους που είναι συνδεδεμένες στο ίντερνετ και προσπαθούν με κάθε τρόπο, λανθασμένο ή μη, να προστατευτούν.

Η κάλυψη της webcam στα laptop είναι μία κίνηση προστασίας που χρησιμοποιούν αρκετοί χρήστες, ώστε να μη τους παρακολουθούν, με τους χρήστες να κάνουν χρήση ειδικών καλυμμάτων ή ακόμα και απλής κολλητικής ταινίας. Η Apple

όμως προειδοποιεί τους χρήστες των MacBook Air, MacBook και MacBook Pro πως αυτό δεν είναι καθόλου καλή κίνηση, καθώς μπορεί αν καταστρέψει την οθόνη της συσκευής, αφού το κενό μεταξύ οθόνης και πληκτρολογίου είναι αρκετά μικρό.

Πέραν της οθόνης, λειτουργίες όπως η αυτόματη φωτεινότητα και το True Tone μπορεί να μη λειτουργούν καν, αφού η κάλυψη της κάμερας πολλές φορές σημαίνει και κάλυψη του αισθητήρα φωτός ambient. Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το φως της κάμερας, ώστε να καταλάβουν αν η κάμερα χρησιμοποιείται και μέσω των ρυθμίσεων να ορίσουν ποιες εφαρμογές μπορούν και ποιες όχι να χρησιμοποιήσουν την κάμερα.

Αν πάλι το εργασιακό περιβάλλον των χρηστών απαιτεί κάλυμμα στην κάμερα, η Apple επισημαίνει πως το πάχος του δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 0.1 χιλιοστού, όπως επίσης θα πρέπει να μην αφήνει υπολείμματα κόλλας. Αν πάλι το cover έχει μεγαλύτερο πάχος, η εταιρεία επισημαίνει πως θα πρέπει να αφαιρείται πριν το κλείσιμο του MacBook.

Keywords
Τυχαία Θέματα