Android 4.4 KitKat, Υποβάθμιση της ποιότητας αναπαραγωγής video;

Με την πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.4 KitKat, υπήρχαν εγγυήσεις πως η έκδοση αυτή θα αναβάθμιζε και θα βελτίωνε την απόδοση των συσκευών που θα τη χρησιμοποιούσαν, πράγμα που μέχρι στιγμής ισχύει. Υπάρχει όμως ένας τομέας που φαίνεται πως υπάρχει μείζον θέμα.

Σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας OptaFidelity, η ποιότητα αναπαραγωγής video στο Android 4.4 είναι εμφανώς χειρότερη σε σχέση

με αυτή στο 4.3 Jelly Bean.

Η μελέτη έγινε με HD video το οποίο δοκιμάστηκε στο πρώτο Nexus 7 tablet με λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean, και στο Nexus 7 του 2013, πριν και μετά την αναβάθμισή του στο 4.4 KitKat. Τα video που επιλέχθηκαν για αναπαραγωγή ήταν ανάλυσης 720p στα 30fps και 60fps, και ανάλυσης 1080p, στα 30fps και 60fps.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν έκπληξη μιας και η αναπαραγωγή video είχε καλύτερα αποτελέσματα στο πρώτο Nexus 7 που «φορούσε» Android 4.3 Jelly Bean. Η εταιρεία επίσης αναφέρει πως η αναβάθμιση στο 4.4 και στα δυο tablets είχε αρνητικά αποτελέσματα με την απόδοσή τους να υποβαθμίζεται από τη στιγμή που έγινε η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google.

Η λεπτομερής ανάλυση που έγινε απο την εταιρεία OptaFidelity είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα