Beyond: Two Souls – Game Report

Κάπου μεταξύ video game και ταινίας.

Ο εμπνευστής του Beyond: Two Souls, David Cage, είναι ένας ιδιαίτερος δημιουργός. Έχοντας στο ενεργητικό του τίτλους όπως τα Omikron: Nomad Soul, Fahrenheit και φυσικά το Heavy Rain έχει αποδείξει ότι δεν αρέσκεται σε «κλασικά» παιχνίδια αλλά προσπαθεί πάντα να δημιουργήσει

κάτι ξεχωριστό. Αν και τα δύο πρώτα δεν έγιναν ποτέ τεράστιες επιτυχίες, το Heavy Rain κατάφερε να καταξιώσει τον ίδιο αλλά και την Quantic Dream στις συνειδήσεις των παικτών. Το Beyond: Two Souls ακολουθεί τα βήματά του αποτελώντας ένα ακόμα interactive drama video game.

Ο (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ

Το σενάριο του παιχνιδιού περιπλέκεται γύρω από τη ζωή της Jodie Holmes. Όταν αυτή βρισκόταν σε μικρή ηλικία, οι γονείς της ανακάλυψαν ότι ο Aiden, ο υποτιθέμενα φανταστικός φίλος της κόρης τους, δεν ήταν και τόσο φανταστικός. Στην πραγματικότητα ήταν ένα πνεύμα από τον κόσμο των νεκρών. Μην ξέροντας τι άλλο να κάνουν την παραδίδουν σε ένα κυβερνητικό επιστήμονα. Το σενάριο ακολουθεί τη ζωή της Jodie από τα 8 έως τα 23 χρόνια της. Στη διάρκεια αυτών των ετών η Jodie θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο οποίο θα προσπαθήσει να απαντήσει σε μεγάλα ερωτήματα της ανθρωπότητας, όπως το τι υπάρχει μετά το θάνατο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού θα έχει και τη βοήθεια του Aiden με τον οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη από τη στιγμή της γέννησης της. Σε αντίθεση με το Heavy Rain οι αποφάσεις που θα κληθείς να πάρεις εδώ δεν διαφοροποιούν πολύ την εξέλιξη της ιστορίας κάνοντας σε ίσως να νιώθεις ότι παρακολουθείς μια, ομολογουμένως, καλογυρισμένη, ταινία.

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ INTERACTION

Σχεδόν όλο το gameplay του Beyond: Two Souls βασίζεται στα Quick Time Events (QTE). Είτε πρόκειται για κάποια μάχη είτε για κάποια σκηνή δράσης γενικά εσύ θα συμμετέχεις μέσω των QTE. Τα περισσότερα από αυτά πραγματοποιούνται με τη χρήση του δεξιού αναλογικού μοχλού. Επίσης θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διάφορες τηλεπαθητικές ικανότητες που διαθέτει ο Aiden όπως η μετακίνηση αντικειμένων.

Τα γραφικά του τίτλου αποτελούν χάρμα οφθαλμών και είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με αυτά του Heavy Rain. Ο ήχος κυμαίνεται και αυτός σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στις ερμηνείες των ηθοποιών όπως της Ellen Page στο ρόλο της Jodie. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο τίτλος κυκλοφορεί με ελληνικά μενού και υπότιτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα