Βασίζεται στην άμυνα ο Φέργκιουσον

20:53 18/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στα τέσσερα πρώτα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχτεί πέντε γκολ. Πέρυσι, στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μόνο από τις Βασιλεία και Μπενφίκα, δέχτηκε οχτώ γκολ.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει να δει τα δίχτυα της ομάδας του να μένουν... ακούνητα στο παιχνίδι της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γαλατασαράι.

«Το κλειδί για τη νίκη, θα είναι η άμυνά μας. Περάσαμε δύσκολες

στιγμές με πολλούς τραυματισμένους αμυντικούς, ελλείψεις και αστάθεια. Αν καταφέρουμε οι αμυντικοί της ομάδας να παραμείνουν υγιείς, θα είναι πολύ καλύτερα» είπε ο Σκοτσέζος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τους Τούρκους.

Στη διάθεσή του, έχει τους Φέρντιναντ, Έβανς και Βίντιτς για το ματς της Τετάρτης, με τους Τζόουνς και Σμόλινγκ να παραμένουν εκτός μάχης. «Αν μου έδινε κάποιος εγγύηση ότι θα έχω σίγουρα δύο υγιείς αμυντικούς για όλη την υπόλοιπη σεζόν χωρίς να αλλάζουμε συνέχεια, τότε θα έλεγα ότι συμβιβάζομαι με τις ελλείψεις αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Τα τελευταία χρόνια μας ταλαιπωρεί πολύ η άμυνα. Εύχομαι να επανέλθει λίγη τύχη στην ομάδα και να μη βρισκόμαστε συνεχώς προ εκπλήξεων» συμπλήρωσε ο Φέργκιουσον.

Πέρυσι, οι Βασιλεία και Μπενφίκα έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Ολντ Τράφορντ», κάτι, που, όπως τόνισε ο κόουτς των «κόκκινων διαβόλων», δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί με καμία ομάδα φέτος: «Θα πρέπει να τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα παιχνίδια. Να σιγουρεύουμε τη νίκη. Παραδεχόμαστε και όλοι μπορείτε να ισχυριστείτε ότι πέρυσι, στα ματς με τις Βασιλεία και Μπενφίκα στην έδρα μας, ήμασταν πολύ απρόσεκτοι. Ειδικά στο ματς με τη Βασιλεία, από το 2-0 υπέρ μας, το ματς έληξε 3-3 και αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στον αποκλεισμό μας. Ευελπιστώ φέτος να είναι όλα διαφορετικά».

Καταλήγοντας και κληθείς να αναφερθεί στην αλλαγή προσώπου που έχει πραγματοποιήσει στην εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας στα τελευταία ματς, τον Νταβίντ Ντε Χέα στον πάγκο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είπε: «Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να δώσω και στον Νταβίντ, αλλά και στον Άντερς (Λίντεργκαρντ), την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν έχει την εμπειρία που είχαν οι Φαν ντερ Σααρ και Πίτερ Σμάιχελ. Το ροτέισον που κάνουμε φέτος, το αποφασίσαμε το καλοκαίρι».

Keywords
Τυχαία Θέματα