Τζιόλης: Θα προκριθούμε στο Μουντιάλ

16:51 17/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε στην εφημερίδα «Σημερινή» και εξέφρασε την πίστη του πως η Ελλάδα θα πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον ΑΠΟΕΛ, όπου αγωνίζεται δανεικός ως το καλοκαίρι.

Αναλυτικά:

Για την πίεση στο φινάλε του πρωταθλήματος: «Στην ομάδα την πίεση αυτή την έχουμε όλη τη χρονιά. Η ομάδα

πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Αρα για εμάς αυτό είναι τρόπος ζωής. Δεν αλλάζει κάτι. Εχουμε ακόμη τρεις μήνες, μπαίνουμε στην τελική ευθεία, αλλά για εμάς ο στόχος είναι ο ίδιος. Μπαίνουμε στο γήπεδο και πρέπει να κερδίσουμε».

Για τα τελευταία παιχνίδια όπου ο ΑΠΟΕΛ παίρνει την ουσία χωρίς να εντυπωσιάζει: «Σίγουρα η ομάδα χρήζει βελτίωσης, δεν χωρεί αμφιβολία. Ομώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει περάσει διάφορες φάσεις τον τελευταίο καιρό με διάφορους τραυματισμούς. Επίσης ήρθαν νέες μεταγραφές. Ολο αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για να δεις σταθερότητα και υψηλή απόδοση. Ομως τελευταία παίρνουμε τους βαθμούς. Εχω ένα καλό προαίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά στην ομάδα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ μεγάλων και μικρών ομάδων. Οι πρώτες 5-6 ομάδες είναι αρκετά καλές. Υπάρχει συναγωνισμός. Ειδικά στα πλέι οφ πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια στην πρώτη τετράδα. Ομως στο κάτω διάζωμα οι ομάδες δεν είναι ανταγωνιστικές».

Για το αν είναι ικανοποιημένος στην Κύπρο: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Το θετικό είναι ότι παίζω. Ηρθα μετά από ένα εξάμηνο όπου είχα προβλήματα με την ομάδα μου. Παίρνω χρόνο συμμετοχής και βρήκα τα πατήματά μου μέσα στο γήπεδο. Αυτό ήταν κάτι που ζητούσα. Το είχα ανάγκη. Στόχος μου, όπως και της ομάδας, είναι να πάρω το πρωτάθλημα. Εκεί επικεντρώνομαι εξ' ολοκλήρου. Αν το πάρω, θα είναι όλα καλύτερα».

Για το αν τον βοηθά η εμπειρία του σε δανεισμούς να έχει κίνητρα, αν και δεν συνηθίζεται σε δανεικούς παίκτες: «Είναι πραγματικότητα για μένα οι πολλοί δανεισμοί και δεν είναι το καλύτερο για έναν παίκτη. Ομως έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Δεν του επιτρέπω να επαναπαυτεί, να μην είναι ανταγωνιστικός, να μην είναι αδιάφορος».

Για το ότι ανήκει στη Μονακό όπου θα επιστρέψει το καλοκαίρι και τι σκέφτεται επί τούτου: «Να πω την αλήθια, δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Το μυαλό μου είναι μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Εχω ακόμη τρεις μήνες εδώ. Το καλοκαίρι που τελειώνει ο δανεισμός μου, θα το σκεφτώ. Και θα συζητήσω με την ομάδα μου εδώ και με τη Μονακό, και θα αποφασίσουμε. Είναι όμως πολύ νωρίς για να σκεφτώ κάτι τέτοιο».Για την καριέρα του, καθώς έχει αγωνιστεί σε τρία κορυφαία πρωταθλήματα, σε τελικό Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, σε τελικά Euro, Μουντιάλ. Ικανότητα ή τύχη: «Είμαι ευγνώμων που έχω ζήσει τέτοιες εμπειρίες. Εχω αγωνιστεί σε πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Νομίζω ότι είναι ένας συδνυασμός ικανότητας και τύχης».

Για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας για πρόκριση στο Μουντιάλ: «Πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ομως νιώθω ότι θα είμαστε εκεί. Είναι σημαντικό το παιχνίδι με τη Βοσνία. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το αποτέλεσμα».Ποιο παιχνίδι θυμάται: «Σαν θετική ανάμνηση είναι η πρώτη νίκη της Εθνικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, επί της Νιγηρίας. Χαίρομαι που ήμουν κομμάτι αυτής της ιστορίας. Σαν αρνητικά είναι ότι έπαιξα τελικό ΟΥΕΦΑ με τη Βέρντερ και τον έχασα. Είναι μεγάλη χαρά να φτάνεις σε έναν τελικό, αλλά και μεγάλη απογοήτευση να τον χάνεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα