Πήρε μπρος στο 2ο ημίχρονο

16:01 17/2/2013 - Πηγή: AEK365

FA CUP- 5ος ΓΥΡΟΣ

ΤΣΕΛΣΙ- ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: 4-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Εύκολη νίκη με 4-0 πέτυχε η Τσέλσι επί της Μπρέντφορντ και πήρε άνετα την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Οι μπλε πίεσαν από το πρώτο λεπτό και στ πρώτο μέρος έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, με σημαντικότερη το δοκάρι του Όσκαρ

στο 26ο λεπτό.

Στην επανάληψη η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη και στο 55' έκανε το 1-0. ο Τσεχ έκανε το βολέ, ο Μπα έπιασε την κεφαλιά και ο Μάτα με υπέροχο σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Μουρ. Οι «μπλε» πέτυχαν το δεύτερο γκολ τους στο 68' με τρομερό τακουνάκι του Όσκαρ κι έκανε το 3-0 στο 71' με σουτ του Λάμπαρντ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Τέρι με κεφαλιά στο 81'.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Τέρι, Λουίζ, Λάμπαρντ (81' Μπερτράντ), Όσκαρ, Μόουσες (65' Αζάρ), Μάτα (76' Μπεναγιούν), Μπα.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Μουρ, Λόγκαν, Κρεγκ, Ντιν, Μπίντγοελ, Ντιαγκουράγκα (73' Ριβς), Ντάγκλας, Αντεγιέμι, Φόρσο (78' Σόντερς), Ντόναλντσον, Τρότα (56' Φόρεστερ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ- ΛΙΝΤΣ: 4-0
Γήπεδο: Etihad

Όπως ακριβώς έπρεπε, αντιμετώπισε το ματς κόντρα στη Λιντς για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε πανεύκολα με σκορ 4-0 και συνεχίζει στη διεκδίκηση του μοναδικού τροπαίου που φαίνεται ότι της έχει απομείνει.

Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο ματ και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Γιάγια Τουρέ έκανε το ένα δύο με τον Σίλβα, στη συνέχεα με τον Τέβες και αφού απέφυγε και τον γκολκίπερ πλάσαρε στην κενή εστία. Στο 13ο λεπτό ο Αγκουέρο έστρωσε στον Τέβες, ο οποίος δε βρήκε στόχο, αλλά δύο λεπτά μετά ο Αργεντινός έκανε το 2-0 με πέναλτι. Στο 33΄το σουτ του Τουρέ δυσκόλεψε τον Ασντάουν, ενώ στο 36' η κεφαλιά του Γκαρθία έφυγε λίγο άουτ.

Η Σίτι καθάρισε το ματς στο 51'. Καθώς ο Αγκουέρο έβγαλε εξαιρετικά για τον Τέβες κι εκείνος νίκησε από κοντά τον γκολκίπερ της Λιντς. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έδωσε την ευκαιρία στον Τζακ Ρόντουελ να παίξει για δεύτερη φορά μέσα στο 2013 και ο Άγγλος μέσος έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά στο δοκάρι στο 65ο λεπτό. Το τελικό σκορ για τη Σίτι διαμόρφωσε ο Σέρχιο Αγουέρο, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, από ασίστ του Νταβίντ Σίλβα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Κ. Τουρέ, Νάστασιτς, Μίλνερ, Γκαρσία (60' Ρόντουελ), Σίλβα, Γ. Τουρέ, Αγουέρο (81' Τζέκο), Τέβεζ (64' Μαϊκόν)

ΛΙΝΤΣ: Άσνταουν, Πελτιέρ, Λες, Γουόρνοκ, Όστιν (77' Τονγκ), Βάρνι, Γουάιτ, Μπράουν (46' Νόρις), Μπάιραμ, Ντιούφ, ΜακΚόρμακ (46' Μόρισον)

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ- ΓΟΥΙΓΚΑΝ: 1-4
Γήπεδο: John Smith's Stadium

Το εμπόδιο της Χάντερσφιλντ δεν ήταν τέτοιο ώστε να δείξει το «stop» στη Γουίγκαν και οι «λάτικς», που επικράτησαν 4-1, θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά το 1987, στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας!
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορη εμφανίστηκε η ομάδα του.

Έτσι, ο ΜακΜάναμαν στο 31ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Γουίγκαν, που πριν φύγει το ημίχρονο, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Κονέ να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα στο 40'.

Ο ΜακΚάρθουρ έβαλε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ της αναμέτρησης, γράφοντας το 3-0 στο 56ο λεπτό, ενώ η Χάντερσφιλντ, μείωσε με τον Νόβακ, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.
Ο Κονέ ήθελε να είναι αυτός που θα... έβαζε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με γκολ στο 89ο λεπτό.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: Σμίθις, Γουντς, Τζέραρντ, Π. Κλαρκ, Χαντ, Άρφιλντ, Κλέιτον, Άτκινσον (46' Νόβακ), Σάνελ (65' Νόργουντ), Ντανς, Λι (46' Βον)

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Ρομπλς, Κονέ, Γκόμεζ (74' Μποσεζούρ), ΜακΜάναμαν, ΜακΆρθουρ (90' ΜακΚάρθι), Εσπινόζα (57' Μαλόνεϊ), Φάιβι, Σταμ, Γκόλομπαρτ, Φιγκερόα, Σάρνερ

Keywords
Τυχαία Θέματα