Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς

22:14 22/6/2014 - Πηγή: AEK365

Υπερψηφίστηκε απόψε το τελικό σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απορρίφθηκε την τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Αλέξη Τσίπρα να υπεραμύνεται της εισήγησης της πλειοψηφίας για άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο και επιθυμούν την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.

Παράλληλα, κάλεσε τα στελέχη της

ΚΕ να στηρίξουν την επιλογή αυτή, θεωρώντας ότι είναι προσχηματικές οι αντιρρήσεις που εκφράζονται για δήθεν αλλοίωση του πολιτικού προσανατολισμού του κόμματος και απώλεια του ριζοσπαστικού του χαρακτήρα.

«Εγώ είμαι απόλυτα ανοιχτός στην κριτική και στις διαφορετικές οπτικές, δεν έχω το αλάθητο αλλά δε θα ανεχτώ κάποιοι να λένε ότι θα οδηγήσουμε το λαό σε μια νέα μεγάλη διάψευση, σε νέες Βάρκιζες. Αν κάποιοι θέλουν να πούνε κάτι να το πούνε καθαρά», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς» απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν το διήμερο από τη Αριστερή Πλατφόρμα σχολιάζοντας ότι οφείλει να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα.

«Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αντιστοιχηθούμε και με όσους πρέπει να πειστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σπίτι με γερά θεμέλια και με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα στους ψηφοφόρους», τόνισε.

Μάλιστα προειδοποίησε και πως «στις δαγκάνες της κεντροαριστεράς θα πέσουμε αν την αφήσουμε να ανασυγκροτηθεί. Αν αδιαφορήσουμε για το σχέδιο του μεσαίου χώρου. Έτσι φτιάχνονται τα κόμματα όπως το Ποτάμι; Μέσα σε λίγες μέρες;»

Με ορίζοντα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το μείζον ζήτημα των αριθμών και είπε με νόημα: «Πώς αύριο θα συνεννοηθούμε όταν μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας; Ας μην βαφτίζουμε δεξιά στροφή τη διαρκή ριζοσπαστική παρέμβαση, η αριθμητική δεν είναι αμελητέα και χρειαζόμαστε και τους αριθμούς για να είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε».

Οι επόμενες μέρες και μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου θα είναι κρίσιμων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών, είπε και περιγράφοντας τις επιλογές του κόμματος εξήγησε: «Η μία στρατηγική επιλογή θα ήταν να αφήσουμε την κυβέρνηση να βράσει στο ζουμί της, να πέσει σαν ώριμο φρούτο. Η άλλη είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να προκαλέσουμε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, το 2014».

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και συνδέοντάς την με την λαϊκή κατακραυγή είπε: «Ο κόσμος που έρχεται δίπλα μας, έρχεται γιατί θέλει δικαίωση, να υπάρξει και τιμωρία. Θα καλέσουμε τους βουλευτές να συνυπογράψουν μια πρόταση, ώστε να συνεξεταστεί η υπόθεση των υποβρυχίων αυτή που αφορά 2 δις ευρώ; Διαφορετικά αν αφήσουμε την κυβέρνηση μέχρι το 2016 θα ισοπεδώσει τα πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα