«Τριάρα» πρόκρισης για Μπεσίκτας

22:00 14/12/2011 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-5ος ΟΜΙΛΟΣ- 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΣΤΟΟΥΚ: 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Ινονού»

Την πρόκριση της στους «32» του Europa League και την 1η θέση του 5ου ομίλου πανηγύρισε η Μπεσίκτας, αφού νίκησε με 3-1 την Στόουκ στο «Ινονού» φθάνοντας τους έντεκα βαθμούς, ενώ οι Άγγλοι τερμάτισαν στην 2η θέση με εννέα βαθμούς. Η Μπεσίκτας άγγιξε

το γκολ στο 13' όταν ο Χίλμερτ σέντραρε από τα δεξιά για τον Κάβλακ που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Η Στόουκ απάντησε στο 16' όταν ο Τζόουνς με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Τζερόμ τετ α τετ με τον Ρουστού, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Οι Τούρκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 21' όταν ο Ούγκο Αλμέϊδα τροφοδότησε τον Χολόσκο, ο οποίος σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ στο 29' όταν ο Σίβοκ έχασε την μπάλα από τον Φούλερ, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα νίκησε τον Ρουστού αφού η μπάλα κόντραρε στον Κορκμάζ. Η Στόουκ «φλέρταρε» με το 0-2 στο 30' όταν ο Παλάσιος τροφοδότησε τον Φούλερ που πλάσαρε τον Ρουστού, όμως σημάδεψε το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 59' όταν ο Ούγκο Αλμέϊδα κέρδισε πέναλτι από τον Άπσον, ο οποίος αποβλήθηκε και ο Φερνάντες νίκησε τον Μπέγκοβιτς από τα 11 βήματα. Η Μπεσίκτας ανέτρεψε το σκορ στο 75' όταν ο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Πεκτεμέκ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι Τούρκοι «κλείδωσαν» την νίκη στο 82' όταν μετά από συνδυασμό των Κάβλακ και Έρνστ ο δεύτερος τροφοδότησε τον Έντου, ο οποίος με δεξί «κεραυνό» από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μπέγκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ρουστού, Χίλμπερτ, Σίβοκ, Κορκμάζ, Κοιμπάσι, Έρνστ, Ουνσάλ (77' Άλβες), Χολόσκο (45' Πεκτεμέκ), Φερνάντες, Κάβλακ, Ούγκο Αλμέϊδα (74' Έντου).

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Ουίλκινσον (28' λτρ Πέναντ), Άπσον, Ντιαό, Χιγκιμπόθαμ, Ντελάπ, Παλάσιος, Αρισμέντι, Τζόουνς, Τζερόμ, Φούλερ.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: 3-3

ΓΗΠΕΔΟ: «Βαλερί Λομπανόφσκι»

Ισόπαλες με 3-3 αναδείχτηκαν Ντιναμό Κιέβου και Μακάμπι Τελ Αβιβ στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» σε ένα συναρπαστικό και επεισοδιακό παιχνίδι, με τους Ουκρανούς να τερματίζουν 3οι με επτά βαθμούς, ενώ οι Ισραηλινοί έμειναν 4οι με δύο βαθμούς. Η Ντιναμό Κιέβου πήρε προβάδισμα στο 12' όταν ο Αλίγιεφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για τον Λεάντρο Αλμέιδα, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Χαϊμοφ. Οι Ουκρανοί «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 17' όταν Χούσεφ και Μπετάο συνδυάστηκαν και ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Γκούσεφ με δεξί σουτ έκανε το 2-0. Η Ντιναμό απείλησε με τρίτο γκολ στο 24' όταν ο Μπετάο τροφοδότησε τον Γιαρμολένκο, ο οποίος σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Ντιναμό έμεινε με δέκα παίκτες στο 47' λόγω αποβολής του Λεάντρο Αλμέϊδα, ενώ στο 51' η Μακάμπι μείωσε με πλασέ του Βερέντ μετά από φάουλ του Σαμπάν δίνοντας «χείρα» βοηθείας στην Μπεσίκτας. Οι Ουκρανοί έμειναν με εννέα παίκτες στο 56' αφού ο Χατσερίντι αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Λο

Keywords
Τυχαία Θέματα