Το πρώτο μωρό σε χωριό μετά από 37 χρόνια!

19:57 27/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα μικρό αγοράκι είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε μετά 37 ολόκληρα χρόνια στο χωριό Σπεχάρ της Κροατίας! Ο μικρός Μιχαήλ είναι μόλις τριών εβδομάδων και έγινε ο τρίτος κάτοικος του χωριού, το οποίο δημογραφικά καταστραφεί εδώ και δεκαετίες.

Πριν από πολλά χρόνια στο χωριό ζούσαν 50 άτομα, όμως σήμερα ζουν εκεί μόνο οι γονείς του Μιχαήλ, Ιωάννα και Νταμίρ. Η νέα οικογένεια ζει σε ένα παλιό ξύλινο σπίτι στο εγκαταλελειμμένο χωριό, το οποίο περιβάλλεται από δάσος και μέχρι ένα μακρύ χωματόδρομο. Δεν έχουν καμία παροχή

νερού και γι' αυτό συλλέγουν βρόχινο νερό, ενώ δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

«Το σπίτι είναι μεγάλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αυτό είναι το σπίτι μου. Αυτό είναι όπου έζησα με τον πατέρα μου, αλλά πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια ήμουν μόνος. Ήμουν ο μοναδικός κάτοικος του χωριού, αλλά, ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον», λέει ο πατέρας μικρού Μιχαήλ.

Το τελευταίο παιδί που είχε γεννηθεί στο χωριό ήταν η αδερφή του Νταμίρ, πριν από 37 χρόνια. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους πέθαναν και οι υπόλοιποι χωρικοί μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ...

Ο πρώτος γείτονάς τους είναι δύο χιλιόμετρα μακριά, ενώ το πρώτο κατάστημα είναι τέσσερα! Ο παιδίατρος είναι 30 χιλιόμετρα μακριά. Ο πατέρας του παιδιού λέει ότι αν και ο ίδιος είναι συνηθισμένος στις σκληρές συνθήκες ζωής ανησυχεί για τη γυναίκα του και το παιδί του. Ωστόσο και οι δυο γονείς είναι άνεργοι, αλλά ζουν συντηρητικά και τα βγάζουν πέρα κάνοντας περιστασιακές δουλειές και ζώντας λιτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα