Αυτή η ασύγκριτη περηφάνια των ΑΕΚτζήδων…

19:32 27/6/2013 - Πηγή: AEK365

Διανύουμε, δύο-τρεις μέρες τώρα, περίοδο ειδησεογραφικής νηνεμίας. Λογικό είναι, δεν γίνεται κάθε μέρα να έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις για το γήπεδο, ούτε κάθε μέρα να παίρνεις παίκτες ή να ανανεώνεις... Κορδέρο και Ανάκογλου.

Σήμερα επιστρέφει ο Μπάγεβιτς, αύριο θα τα πει με τους Λυμπερόπουλο-Δέλλα, αύριο έχουμε και την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΠΟ όπου αναμένουμε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και τους όρους διεξαγωγής του, οπότε μοιραία θα ενεργοποιηθούν κάποιες πιο ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ειδικότερα για

τα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν την ΑΕΚ.

Αυτή η ειδησεογραφική νηνεμία των ημερών, μου δίνει μια καλή ευκαιρία σε αρθρογραφικό επίπεδο, να ασχοληθώ σήμερα με κάτι γενικότερο. Συγκεκριμένα με μια γενική αλήθεια που ισχύει εδώ και 89 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε δηλαδή η ιδέα της ΑΕΚ. Με την ασύγκριτη περηφάνια των ΑΕΚτζήδων.

Αφορμή στάθηκε μια αποστροφή του χθεσινού άρθρου του Τάσου, σε αυτόν εδώ το χώρο όπου έγραψε συγκεκριμένα: «Βάλτε τους Ολυμπιακούς, τους Παναθηναϊκούς, τους ΠΑΟΚτζήδες σε αυτή τη διαδικασία (σ.σ. εννοώντας την πτώχευση και τον οικειοθελή υποβιβασμό σε ερασιτεχνική κατηγορία) κι ελάτε να μου πείτε τι θα γίνει. Θα χαλάσουν τον κόσμο για να γίνει όποια αυθαιρεσία είναι δυνατό να γίνει, για να την γλιτώσουν. Οι ΑΕΚτζήδες δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό».

Όχι ότι δεν το ξέραμε ή ότι μας προκαλεί κάποια εντύπωση. Μυριάδες τα παραδείγματα, ιστορικά, που αποδεικνύουν τη διαφορά του «Ενωσίτικου» λαού με τον φίλαθλο κόσμο των υπολοίπων ομάδων. Αλλά αυτό που ζήσαμε φέτος είναι οπωσδήποτε πρωτόγνωρο και αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα για να αντιληφθεί κανείς ότι δεν είναι δικές μας... υπερβολές.

Αυτά τα... άντερα που βρήκε η ΑΕΚ για να ζητήσει την αυτό-τιμωρία και την αυτό-κάθαρσή της, αυτά τα... άντερα που βρήκε ο λαός της για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα, αρχικά τον αγωνιστικό υποβιβασμό και μέσα σε λίγες μόνο μέρες τον οικειοθελή περαιτέρω υποβιβασμό σε ακόμα χαμηλότερη κατηγορία από αυτήν που έπεσε αγωνιστικά, είναι πραγματικά κάτι με το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανένας μας στο βαθμό που θα έπρεπε.

Υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι άλλων ομάδων που γνωρίζω προσωπικά και οι οποίοι δεν μπορούν καν να το διανοηθούν πως η ΑΕΚ πήρε αυτή την μεγαλειώδη απόφαση χωρίς να φέρει τα πάνω-κάτω, χωρίς να προσπαθήσει να κάνει την οποιαδήποτε παρανομία ή καταστρατήγηση νόμων και θεσμών, χωρίς να παρακαλέσει κανέναν, χωρίς, χωρίς, χωρίς...

Και παραδέχονται από μόνοι τους (χωρίς ξύλο που λέμε) πως σε περίπτωση που είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση, ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, θα είχαν καταλυθεί τα πάντα, θα είχαν γίνει αναδιαρθρώσεις, θα είχαν βρεθεί «παραθυράκια» προκειμένου η όποια ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει το αντίθετο;

Είναι εντυπωσιακό πραγματικά και εντυπωσιάζει ακόμα κι εμάς που έχοντας την τιμή και την ευθύνη της παραδοσιακής εφημερίδας της ΑΕΚ, πάνω από μια δεκαετία τώρα βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με φίλους της ομάδας που επικοινωνούν μαζί μας κι έτσι έχουμε και την τύχη να αφουγκραζόμαστε καλύτερα από τον καθένα, τον παλμό του κόσμου.

Κι αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι ότι από τα εφιαλτικά βράδια των ηττών από Πανθρακικό και Ατρόμητο που μας έστειλαν στα... Τάρταρα, δεν έχει υπάρξει ούτε ένας (μα ούτε ένας όμως) «Ενωσίτης» που να έχει αντιδράσει στη σκληρή απόφαση αυτό-κάθαρσης και αυτό-τιμωρίας που πήρε η ΑΕΚ και να έχει πει, μπας και θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι άλλο!

Και μιλάμε για τον ΑΕΚτζή που θα μπορούσε να σταθεί σε 1002 σοβαρά επιχειρήματα από τις αδικίες που έχει υποστεί την τελευταία 20ετία. Γιατί, πρωτίστως ευθύνη του Κράτους και των ανύπαρκτων ελεγκτικών του μηχανισμών αποτελεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρέθηκε καταχρεωμένη καθώς λεηλατήθηκαν τα ταμεία της χωρίς να αποδοθεί έως και σήμερα, δικαιοσύνη.

Γιατί, πρωτίστως ευθύνη του Κράτους αποτελεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχασε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ ελέω της αναξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ουδέποτε μερίμνησε αυτό το Κράτος για να το καθαρίσει και να τιμωρήσει εκείνους που κατέστησαν τη χώρα μας, πρωταθλητές Ευρώπης στα σκάνδαλα.

Γιατί, πρωτίστως ευθύνη του Κράτους αποτελεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει μείνει χωρίς το δικό της σπίτι (κι ας είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει δικό του οικόπεδο) εδώ και μια δεκαετία καθώς ουδέποτε έριξε φως ή εξήγησε το... μαγικό, να εξαφανίζεται ένα γήπεδο μέσα από το φάκελο των Ολυμπιακών Έργων προκειμένου να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

Και αντιστοίχως, ο κάθε ΑΕΚτζής θα μπορούσε να σταθεί στο τι έκανε το ίδιο Κράτος για άλλες ομάδες, με γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια που έγιναν «δώρο», με χρέη που σβήστηκαν (και όχι ρυθμίστηκαν με νόμο του κράτους που μάλιστα προϋπήρχε, όπως συνέβη με το άρθρο 44 της ΑΕΚ) ή πάγωσαν για χρόνια.

Κι όμως... Ξέρετε τι λένε όλοι οι ΑΕΚτζήδες; Αφού τα κάναμε κι εμείς σκ...τα (γιατί οπωσδήποτε φέρει μεγάλη ευθύνη και η ίδια η ΑΕΚ), να πέσουμε και να πληρώσουμε με πόνο και με αίμα τα λάθη μας. Αυτό προτάσσουν όλοι οι «Ενωσίτες», γι' αυτό και η περηφάνια τους δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Γιατί, δεν τους περνά καν από το μυαλό, το να τους δοθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο, χάρη ή το να ζητήσουν χάρη από κανέναν.

Όχι, θα τον κουβαλήσουμε τον Σταυρό του Μαρτυρίου. Και θα υποστούμε το χλευασμό σας για μια διετία. Και μέσα στην πίκρα και στον πόνο μας, θα παραμένουμε περήφανοι και θα το έχουμε να το λέμε. Επιτρέψαμε στον εαυτό μας να πέσουμε, δεν θελήσαμε να στηριχτούμε σε δεκανίκια (ή μήπως δεν θα μπορούσε να πάρει και η ΑΕΚ 2-3 δανεικούς τον περασμένο Ιανουάριο και να έμενε τελικά στην Σούπερ Λιγκ), αλλά δεν έχει κανένας να μας καταλογίσει το παραμικρό. Πέσαμε, σηκωθήκαμε και θα επιστρέψουμε σύντομα. Αυτό λέει ο κάθε ΑΕΚτζής...

Καλημέρα σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα