Καλή αντάμωση στη Λεωφόρο

Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19:08, πραγματοποιείται η τελευταία ανάρτηση του GreenZone γι' αυτόν τον κύκλο.
Τους τελευταίους 17 μήνες το GreenZone έδωσε καθημερινές, πολυμέτωπες, ενίοτε και άνισες μάχες για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Σ' αυτό το διάστημα πολλοί -άλλοι φυσιολογικά, άλλοι κακόβουλα, άλλοι από απλή περιέργεια- αναζήτησαν να βρουν «ποιοι είμαστε».

Η απάντηση στο συγκεκριμένο
ερώτημα είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα πιθανώς δυσνόητη για ορισμένους: γεννηθήκαμε, είμαστε και -σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών- θα παραμείνουμε «στρατιώτες» του Συλλόγου Μεγάλου. Και αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτό.

Είμαστε ΟΠΑΔΟΙ του Παναθηναϊκού. Δίνουμε ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό και δεν παίρνουμε ΑΠΟ τον Παναθηναϊκό. Αυτό, φυσικά, δεν αναιρεί το γεγονός πως έχουμε προσωπική ζωή/ προτεραιότητες που δεν μπορούμε να παραμελήσουμε, ειδικά στη δεδομένη εποχή, με τις γνωστές τραγικές συνθήκες που επικρατούν.

Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ υλικό ή άλλης μορφής αντάλλαγμα δώσαμε πολύ δύσκολες μάχες για το Σύλλογο, με μεγάλο προσωπικό κόστος. Ο στόχος μας ήταν τριπλός:

Πρώτον, να διδαχθεί ο φίλαθλος την πλούσια Ιστορία του Παναθηναϊκού, για την οποία θα μπορούσαν να γραφτούν εγκυκλοπαίδειες. Δεύτερον, να διαγραφούν οι κάθε λογής προπαγάνδες που διαστρέβλωναν αυτή την Ιστορία, μέσω της παρουσίασης ντοκουμέντων από το αρχειακό μας υλικό και την έρευνα μας. Τρίτον, να καλλιεργήσει ο αναγνώστης του site τη δική του κριτική σκέψη. Να μάθει να φιλτράρει την είδηση, να εντοπίζει τα «κατά παραγγελία κείμενα», να αποβάλει από τη συνείδησή του ό,τι «βιαίως» προσπαθεί να του «φυτέψει» ο προπαγανδιστικός Τύπος.

Αρχή μας ήταν να κριτικάρουμε, πάντα καλόπιστα, τα κακώς κείμενα για όσα συμβαίνουν εντός Παναθηναϊκού, και να επικροτούμε οποιαδήποτε θετική κίνηση.

Η αδιαπραγμάτευτη άρνησή μας να γίνουμε διαδικτυακοί διακινητές non paper του οποιουδήποτε, καθώς και η κριτική μας στάση ενόχλησαν πολλούς. Και αν ήταν απολύτως αναμενόμενο να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο από τους αντιπάλους του Συλλόγου Μεγάλου, δεν ήταν τόσο αναμενόμενο -τουλάχιστον για τη δική μας προσέγγιση των πραγμάτων- να δεχόμαστε σφοδρά πυρά «εντός των τειχών».

Μετά από κάθε επίθεση, απειλή ή επιχείρηση τοποθέτησής μας σε κάποια «παράταξη» επιλέγαμε να ΜΗΝ απαντάμε, διότι πιστεύαμε ότι σε κάθε κίνησή μας έπρεπε να εξετάζουμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το συμφέρον του Παναθηναϊκού, που δεν υπηρετείται με την εμπλοκή σε εμφύλιες διαμάχες.

Για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι συγκινητικά χιλιάδες άνθρωποι αγκάλιασαν την ιστοσελίδα, διέδωσαν τα άρθρα της, έστελναν ενθαρρυντικά σχόλια, βοήθησαν -άλλοι φανερά και άλλοι όχι- στη συγγραφή άρθρων και στον εμπλουτισμό του αρχειακού μας υλικού, αλλά κυρίως διότι διά της γόνιμης κριτικής τους, βελτίωναν εμάς και το site.

Μέσα από μία δύσκολη πορεία, το GreenZone απέκτησε χιλιάδες αναγνώστες και φίλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη δική μας οπτική, αυτοί ήταν, είναι και θα είναι συνοδοιπόροι μας. Το site, μολονότι ουδέποτε ασχοληθήκαμε συστηματικά με τη διάδοσή του, απέκτησε -χάρη σε όλους εσάς- μία τεράστια δυναμική. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι παλαίμαχοι, αλλά και εν ενεργεία αθλητές του Συλλόγου (ιδιαιτέρως από τα Ερασιτεχνικά Τμήματα) αναγνώριζαν ότι όλο αυτό το διάστημα προσφέραμε ένα λιθαράκι στο μεγαλείο του Συλλόγου.

Όπως προαναφέραμε, δώσαμε εξαιρετική βαρύτητα στην ανάδειξη της Ιστορίας, ιδιαιτέρως για όσους είτε αγνοούσαν είτε γνώριζαν στρεβλά τη διαδρομή του Συλλόγου Μεγάλου. Στόχος μας υπήρξε εξ' αρχής να καλλιεργηθεί συστηματικά -πάντα διαμέσου της ιστορικής γνώσης- η συνείδηση ότι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είναι ο κορυφαίος Σύλλογος της χώρας, ο πρωτοπόρος της ελληνικής κοινωνίας, ο γεννήτορας πολλών και σπουδαίων...

Ωστόσο, η δόξα του παρελθόντος δεν μας εμποδίζει να δούμε με ρεαλισμό τις προοπτικές, που φαίνονται στον ορίζοντα: υπό τις παρούσες συνθήκες, τα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν είναι αισιόδοξα. Παρά ταύτα, διατηρούμε μέσα μας άσβεστη την ελπίδα ότι κάτι ανατρεπτικό θα συμβεί, ώστε ο Σύλλογος να έχει μέλλον αντάξιο του παρελθόντος του. Είναι άλλωστε τόσο μεγάλη η δυναμική του Τριφυλλιού και των οπαδών του που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

Η πολυπόθητη αντιστροφή μίας, ημέρα με την ημέρα, όλο και πιο καταθλιπτικής πορείας για το Τριφύλλι μπορεί να γίνει μέσα από την επίλυση του γηπεδικού. Δώσαμε μεγάλες μάχες για να αναδείξουμε ΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη χυδαιότητα, που συντελείται εις βάρος του Παναθηναϊκού και φέρει τον παραπλανητικό τίτλο «Διπλή Ανάπλαση». Σε αυτή τη μάχη δεν είχαμε συμμάχους πλην φυσικά του οργανωμένου κόσμου της Θύρας 13. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός ότι αλήθειες, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστές στους ελάχιστους, χάρη στο GreenZone και σε ορισμένες ακόμα ιστοσελίδες έγιναν γνωστές σε χιλιάδες. Δική μας θέση ήταν, είναι και θα είναι μία: στη Λεωφόρο (με μεγάλο και σύγχρονο) γήπεδο, Παναθηναϊκέ.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19:08, πραγματοποιείται η τελευταία ανάρτηση του GreenZone γι' αυτόν τον κύκλο. H αναστολή λειτουργίας δεν σηματοδοτεί το τέλος μίας διαδρομής. Αντιθέτως, θα επανέλθουμε ακόμη πιο δυνατοί, πιθανώς σοφότεροι και με τη βεβαιότητα ότι -για κάθε σωστό και για κάθε λάθος βήμα μας- λογοδοτούμε σε μία και μοναδική αρχή: στην παναθηναϊκή μας συνείδηση.

Καλή αντάμωση στο πέταλο της Λεωφόρου
Keywords
Τυχαία Θέματα