«Το καλύτερο τεστ»

22:34 10/8/2013 - Πηγή: AEK365

H Eθνική επικράτησε και της Γερμανίας, για τη δεύτερη ημέρα του διεθνούς τουρνουά του Στρασβούργου, κι αύριο (11/08, 19.00) θα τεθεί αντιμέτωπο με την «οικοδέσποινα» Γαλλία. Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για αμφότερες τις αναμετρήσεις.
Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη νίκη επί της Γερμανίας, στο διεθνές τουρνουά του Στρασβούργου: «Κάθε παιχνίδι προετοιμασίας είναι σημαντικό. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο ή αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Μιλάμε για τη Γερμανία, μια ομάδα σοβαρή, που παλεύει από το πρώτο έως

το τελευταίο λεπτό. Το ξέραμε αυτό. Το είδαμε και στο σκάουτινγκ ότι είναι ομάδα που παίζει πολύ κλειστά, οπότε έπρεπε να γυρίσουμε πολύ την μπάλα, να βρούμε το ανοιχτό σουτ με υπομονή. Είναι κάτι που το μεταφέραμε στην πράξη και λειτούργησε όπως έπρεπε».

Για τα στοιχεία που κρατάει από το σημερινό (10/08) παιχνίδι: «Το σημαντικό είναι να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Σε σχέση με χθες (09/08, απέναντι στην Κροατία) ήμασταν καλύτεροι σήμερα (10/08), αλλά χρειάζεται συγκέντρωση σε κάθε αγώνα. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάναμε καλύτερη δουλειά σήμερα σε σχέση με χθες θα πρέπει να χαλαρώσουμε και να πούμε ok, πιάσαμε το στάνταρ της ομάδας και από εδώ και πέρα θα είμαστε έτσι. Χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά και μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης».

Για το επόμενο φιλικό, με τη Γαλλία: «Αύριο (11/08) έχουμε ακόμα ένα φιλικό, το πιο δυνατό, απέναντι στη Γαλλία. Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο τεστ, γιατί ούτε το χθεσινό (09/08) μπορείς να θεωρήσεις πολύ δυνατό τεστ, γιατί κι εμάς τα πόδια μας ήταν πολύ βαριά μετά την προετοιμασία. Αύριο (11/08) θα βγουν τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και για τον προπονητή, αλλά και για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Να βρούμε τις αδυναμίες μας και να δούμε πού πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο».

Για τα σουτ, που κόντρα στη Γερμανία φάνηκε να μπαίνουν πιο εύκολα: «Νομίζω όσοι είδαν το παιχνίδι ήταν εμφανές. Φάνηκε στον τρόπο που σουτάραμε, αλλά και στον τρόπο που εκδηλώναμε επιθέσεις ή που τρέχαμε το γήπεδο. Είχαμε πιο σωστές αποστάσεις, η μπάλα γύριζε πιο γρήγορα. Γενικά, ήμασταν πιο φρέσκοι κι έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε έναν αγώνα σε σχέση με χθες (09/08), κάτι που είναι λογικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα