Το χωριό που κοιμάται...

23:37 17/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ένα χωριό του Καζακστάν εδώ και πολύ καιρό πλήττεται από μια πολύ περίεργη ασθένεια για την οποία ακόμα και οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Περίπου ένας στους δέκα κατοίκους πέφτει συχνά σε μια μορφή ύπνωσης από την οποία δεν μπορούν να ξυπνήσουν για μέρες.

Συνολικά πάνω από 600 άτομα έχουν πέσει θύματα της άγνωστης αυτής πάθησης και ως αποτέλεσμα έχουν πέσει και οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής του χωριού αφού πολλοί κάτοικοι απλώς... κοιμούνται.

Οι κάτοικοι βρίσκονται εδώ και χρόνια αντιμέτωποι με αυτή την πάθηση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχει οικογένεια που έστω και ένα μέλος της να μην έχει προσβληθεί από την ασθένεια.

Στην περιοχή κατέφτασαν και ειδικοί επιστήμονες για να μελετήσουν το φαινόμενο και να βρουν μια λύση, ωστόσο παρά τις έρευνες που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η αιτία της επιδημίας.

Συγγενείς των ασθενών δηλώνουν ότι οι προσπάθειές τους να τους ξυπνήσουν αποτυγχάνουν, καθώς όπως αναφέρουν οι ασθενείς φαίνεται να προσπαθούν να ξυπνήσουν, ωστόσο δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους. Οι άνθρωποι εμφανίζουν απώλεια μνήμης, η ναυτία και οι ζαλάδες, ενώ μοιάζουν σαν μεθυσμένοι σύμφωνα με τους συγγενείς.

Οι γιατροί της κοινότητας αναφέρουν ότι πολλοί από τους ασθενείς έχουν κοιμηθεί για μια ολόκληρη εβδομάδα, όμως μετά την αποτελεσματική θεραπεία τους μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις καθημερινές τους ασχολίες.

Πολλοί ντόπιοι θεωρούν ότι για την ασθένεια ευθύνεται ένα ορυχείο, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή και τα επιβλαβή αέρια που απελευθερώνονται από αυτό. Ωστόσο οι αρχές δηλώνουν ότι οι εργάτες του ορυχείου δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, παρόλο που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα επιβλαβή αέρια.

Παράλληλα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ραδιενέργεια του εδάφους της περιοχής είναι σε κανονικά επίπεδα, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της ραδιενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα