Θρίαμβος Φερέρ στον ισπανικό «εμφύλιο»

20:31 2/11/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από 9 σερί ήττες, ο Νταβίντ Φερέρ σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ! Ο πρώτος επικράτησε σχετικά εύκολα 2-0 σετ (6-3, 7-5) του αγνώριστου (προς το χειρότερο) συμπατριώτη του και πέρασε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, στο Παρίσι.
Εκεί, όπου ο υπερασπιστής του τίτλου θα έχει την ευκαιρία να κάνει το back to back απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όπου στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Νόλε έχει προβάδισμα 10 νικών έναντι 5.
Ο Φερέρ πάντως έκανε εξαιρετική εμφάνιση

και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Στο πρώτο σετ έκανε νωρίς μπρέικ, σέρβιρε πολύ καλά και προηγήθηκε άνετα. Στο δεύτερο έφτασε σε κατάσταση να σερβίρει για το ματς, αλλά ο «βασιλιάς στο χώμα» έκανε μια τελευταία προσπάθεια να παραμείνει «ζωντανός» και το κατάφερε, ισοφαρίζοντας (5-5 γκέιμ). Στη συνέχεια, όμως, δέχθηκε μπρέικ... καπάκια και την δεύτερη φορά το νούμερο 3 στον κόσμο δεν λάθευσε, παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση, ύστερα από 1 ώρα και 39 λεπτά.
Πάντως ο μεγάλος τελικός αύριο (16:00) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι αν ο Τζόκοβιτς σηκώσει την κούπα, τότε στο Λονδίνο, στους τελικούς της ATP θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ποιος θα τερματίσει στην κορυφή της κατάταξης για το 2013 (Ναδάλ ή Τζόκοβιτς). Αν, όμως ο Φερέρ κάνει το repeat, τότε αυτόματα ο Ναδάλ θα διατηρήσει δική του την κορυφή μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα