Στα... ουράνια ο ΑΠΟΕΛ

10:30 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Το γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα στις καθυστερήσεις χάρισε στον ΑΠΟΕΛ την νίκη με 2-1 επί της κατόχου του Europa League Πόρτο με την κυπριακή ομάδα να παραμένει πρώτη και με απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Όπως είναι φυσικό, το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό για παίκτες και προπονητή.

Σε δηλώσεις του

μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τόνισε: "Πετύχαμε μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που εγώ προσωπικά θαυμάζω πάρα πολύ και το είχα δηλώσει και στην πρώτη μας συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί ότι ο ΑΠΟΕΛ εκπροσωπεί το κυπριακό ποδόσφαιρο και την νέα χρονιά. Άρα σίγουρα είναι από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Μας δίνει ένα μεγάλο κίνητρο στα επόμενα δυο παιχνίδια, αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στις δυο πρώτες θέσεις και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Για τα επόμενα παιχνίδια, αν πρέπει να έχω κάποια επιθυμία είναι να έχουμε την ίδια προσπάθεια και την ίδια αφοσίωση. Οι αντίπαλοι που έχουμε να κάνουμε ξέρουμε πως είναι δυνατές ομάδες. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς αλλά εξαρτάται από εμάς η προσπάθεια που θα κάνουμε. Μόνο αυτό".

O "χρυσός" σκόρερ του ΑΠΟΕΛ και πρώην μέσος της ΑΕΚ, Γκουστάβο Μαντούκα δήλωσε μετά το θρίαμβο επί της Πόρτο: "Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος για το γκολ και για την νίκη. Πιστεύω ότι ο Θεός μου έστειλε αυτό το δώρο, αυτό το συγκεκριμένο γκολ. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτό το επίτευγμα. Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που ζούμε αυτή την στιγμή. Χαιρόμαστε μαζί με τον κόσμο αυτή την μεγάλη νίκη".

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΑΠΟΕΛ, Αΐλτον Αλμέιδα δήλωσε: "Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια, για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτό που έχουμε πετύχει είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου. Ό,τι έχω πετύχει σε ατομικό επίπεδο το οφείλω σε αυτή την ομάδα, σε αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών".

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης τόνισε σε δηλώσεις του: "Ζούμε ιστορικές στιγμές και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας ενδιαφέρει να προκριθούμε στην επόμενη φάση και δεν διστάζουμε να το πούμε. Έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, το χαρήκαμε έτσι όπως τελείωσε. Εξαιρετικός ήταν και ο κόσμος που μας βοήθησε πάρα πολύ. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι εντός έδρας γυρίζει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και εντός έδρας παίρνει ισοπαλίες. Πιστεύω ότι όλη η Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ".

Keywords
Τυχαία Θέματα