Σούπερ ανατροπή για Λιόν...

23:58 13/3/2014 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΛΙΟΝ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: 4-1
Γήπεδο: Ζερλάν

Από σήμερα στους 8 βρίσκεται η Λιόν που παρότι βρέθηκε να χάνει από την Πλζεν, κέρδισε τελικά με 4-1 και μόνο με θαύμα θα χάσει την πρόκριση.

Η Πλζεν αιφνιδίασε τη Λιόν και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Κόβαρικ εβγαε τη σέντρα από δεξιά και ο Χοράβα αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Ωστόσο οι Γάλλοι απάντησαν σχετικά γρήγορα, καθώς στο 12' έκαναν το 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε

κατά τύχη στο πόδια του Φοφανά και κατέληξε στα δίχτυα του Μπόλεκ. Στο 21ο λεπτό ο Μπόλεκ είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Λακαζέτ, ενώ στο 32' ο Τεκλ αστόχησε από ιδανική θέση.

Οι «λιονέ» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 52ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Μαλμπρανκ άνοιξε στον Λακαζέτ που με συρτό σουτ έκανε το 2-1. Στο 56ο λεπτό ο Τεκλ πάτησε με υπέροχο τακουνάκι στον Πετρζέλα, που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λόπες, αλλά στο 61' η Λιόν έκανε το 3-1. Μετά από φάουλ του Χόρβατ, η Λιόν έφυγε στην κόντρα, ο Μβουεμπά συνδυάστηκε με τον Μάλμπρανκ και με σουτ νίκησε τον Μπόλεκ. Στο 65ο λεπτό ο Νταμπό αστόχησε από ιδανική θέση, αλλά στο 70' ο Φοφανά με σουτ απ' την περιοχή, μετά από ασίστ του Λακαζέτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Μπίσεβατς, Μ.Λόπες, Φοφανά, Νταμπό (85' Κονέ), Ουμτιτί, Μάλμπρανκ (69' Τολισό), Γκοναλόν, Μβουεμπά, Λακαζέτ (83' Γκομίς), Μπριάν.

ΠΛΖΕΝ: Μπόλεκ, Χούμπνικ, Λιμπερσκί, Προχάτσκα, Τσισόφσκι, Χοράβα, Χόρβατ (74' Χέιντα), Πετρζέλα (81' Ντούρις), Κόβαρικ, Κολάρ (70' Μπακός), Τεκλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα