Δίνει ελπίδα ο Γκιγκς…

16:42 26/4/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-36η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΝΟΡΙΤΣ: 4-0
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ ο Ράιν Γκιγκς, καθώς οι «μπέμπηδες» κέρδισαν εύκολα με 4-0 τη Νόριτς.

Στο 14ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Γουέλμπεκ έκανε το σουτ με τον Ράντι να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια τα ματς δεν είχε ρυθμό και φάσεις. Τελικά στο 41ο λεπτό η λύση για τη Γιουνάιτεντ ήρθε από την άσπρη βούλα με τον Ρούνεϊ να κάνει το 1-0.

Οι «κόκκινοι

διάβολοι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 48ο λεπτό ο Ρούνεϊ με όμορφο συρτό σουτ έκανε το 2-0, ενώ στο 63' ο Ράντι απέκρουσε το σουτ του Εβρά και στην επαναφορά ο Μάτα έγραψε το 3-0. Το τελικό 4-0 έκανε στο 73ο λεπτό ο Μάτα με κεφαλιά.

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Βαλέντσια, Κλέβερλι (71' Τσικαρίτο), Καγκάβα (65' Γιανγκ), Κάρικ, Γουέλμπεκ (60' Μάτα), Ρούνεϊ.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Γουϊτάκερ, Μάρτιν, Τέρνερ, Όλσον, Ρέντμοντ (69' Χούπερ), Τζόνσον, Σνόντγκρας, Χόουσον, Φερ (80' Τετέι), Φαν Βολφσβίνκελ (56' Ελμάντερ).

ΣΤΟΟΥΚ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 0-1
Γήπεδο: Μπριτάνια

Σημαντικό διπλό με 1-0 πέτυχε η Τότεναμ επί της Στόουκ κι ελπίζει ακόμη σε Ευρωπαϊκή έξοδο.

Το ματς δεν είχε ρυθμό στο πρώτο ημίωρο, αλλά στο 32ο λεπτό η Τότεναμ πήρε κεφάλι στο σκορ. ο Αντεμπαγιόρ έβγαλε όμορφη σέντρα και ο Ρόουζ με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 45+1' ο Κέιν απέφυγε όμορφα τον Κάμερον κι έκανε το σουτ, αλλά ο Σόουκρος έκοψε όμορφα.

Στο 47ο λεπτό το σουτ του Αρναούτοβιτς έφυγε μόλις άουτ ενώ στο 52' η Στόουκ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σόουκρος. Στο 64ο λεπτό η κεφαλιά του Οντεμβίηκι έξυσε το δοκάρι της Τότεναμ, ενώ στο 72' η κεφαλιά του Κέιν δεν βρήκε κι αυτή στόχο. Στο 86ο λεπτό δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Οντεμβίγκι ενώ στο 87' ο Αρναούτοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία εξ επαφής.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Γουίλσον, Σόκρος, Μουνιέσα, Αρναούτοβιτς, Γουέλαν, Ενζόνζι, Οντεμβίγκι, Άιρλαντ (55' Πίτερς), Κράουτς (61' Ασαΐντι)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Νόουτον, Ντόουσον, Καμπούλ, Ρόουζ (69' Φράιερς), Λένον (78' Τάουνσεντ), Τσαντλί (75' Σίγκουρντσον), Παουλίνιο, Έρικσεν, Αντεμπαγιόρ, Κέιν

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 1-0
Γήπεδο: Χόθορνς

Τεράστιο βήμα παραμονής έκανε η Γουέστ Μπρομ που κέρδισε με 1-0 τη Γουέστ Χαμ.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Τζάρβις έκανε τρομερή ενέργεια και γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Τζόουνς έκοψε φανταστικά, ενώ στο 11' η Γουέστ Μπρομ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αμαλφιτανό έκανε το σουτ, με την πάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Μπεραχίνο που με σουτ έκανε το 1-0. Στο 19ο λεπτό ο Φόστερ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κάρολ, ενώ στο 25' η κεφαλιά του Ντόρανς έφυγε λίγο άουτ και στο 31' ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει.

Στο 52ο λεπτό ο Αντριάν απέκρουσε όμορφα το σουτ του Σεσενιό, όπως έκανε και στο 55' σε προσπάθεια του Αμαλφιτανό, ενώ στο 62' ο Μπεραχινό βρέθηκε μόνος απέναντι στον κίπερ της Γουέστ Χαμ αλλά πλάσαρε πάνω του. Στο 78ο λεπτο η κεφαλιά του Κάρολ τράνταξε το δοκάρι της Γουέστ Μπρομ ενώ στο 75' ο Αντριάν είπε όχι σε βολέ του Σεσενιό.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ριντ (45+2' Μόρισον), Ντόουσον, Όλσον, Τζόουνς, Αμαλφιτανό, Μουλούμπου, Ντόρανς, Μπραντ, Σεσενιό (81' Ανικέμπε), Μπεραχίνο (90+1' Γιάκομπ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ντεμέλ, Τόμκινς (33' Κόλινς), Ριντ, ΜακΚάρτνεϊ, Νόλαν, Νομπλ, Ντιαμέ, Τζάρβις (79' Κ.Κόουλ), Κάρολ, Ντάουνινγκ (67' Τζ.Κόουλ)

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 4-1
Γήπεδο: Λίμπερτι

Νίκη παραμονής για τη Σουόνσι που κέρδισε με 4-1 την Άστον Βίλα,

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 10ο λεπτό ο Σέλβεϊ έδωσε όμορφα για τον Μπόνι που πλάσαρε ιδανικά τον Γκουζάν κι άνοιξε το σκορ για τη Σουόνσι. Η Άστον Βίλα ανέβασε στροφές και στο 21ο λεπτό ο Αγκμπονλαχόρ από κοντά μετά από σέντρα του Ολμπράιτον έκανε το 1-1. Ωστόσο στο 26' οι «κύκνοι» πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Σέλβεϊ να κοντρολάρει όμορφα και με μονοκόμματο σουτ να κάνει το 2-1. Μάλιστα στο 72ο λεπτό μετά από σέντρα του Σέλβεϊ ο Ερνάντες από κοντά έγραψε το 3-1. To τελικό 4-1 έκανε στις καθυστερήσεις ο Μπόνι με πέναλτι.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φορμ, Ράνχελ (77' Τέιλορ), Αμάτ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μπράιτον, Σέλβεϊ, Ερνάντεθ, Ντε Γκουσμάν (81' Φέλτον), Ρούτλετζ (87' Εμνές), Μπονί

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Μπακούνα (46' Λόουτον), Φλάαρ, Μπέικερ, Μπερτράντ, Ολμπράιτον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ελ Αχμάντι (74' Χολτ), Αγκμπονλαχόρ, Βάιμαν (66' Ρόμπινσον)

ΦΟΥΛΑΜ-ΧΑΛ: 2-2
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Αυτοκτόνησε η Φούλαμ που κέρδιζε με 2-0 τη Χαλ και τελικά κόλλησε στο 2-2.

Πολύ κακό τα πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην έχουν σχεδόν καμία καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Φούλαμ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 55' ο Ντεγιάγκα μετά από διώξιμο του Τσέστερ, με τρομερό σουτ, έκανες το 1-0. Μάλιστα στο 58' ο Ρίτσαρντσον έβγαλε τη σέντρα και ο Αμορεμπιέτα με όμορφη κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων. Η Χαλ αντέδρασε και στο 75ο λεπτό μείωσε με κοντινό πλασέ του Γέλαβιτς μετά από δοκάρι του Λονγκ ενώ στο 87' ο Αλούκο έβγαλε τη σέντρα και ο Λονγκ με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-2.

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Χάιτινχα, Χάνγκελαντ, Αμορεμπιέτα, Ρίισε (46' Ρίτσαρντσον), Ρίτερ, Πάρκερ, Σίντγουελ (54' Μπεντ), Ντιαρά, Χόλτμπι (46' Ντεγιάγκα), Ρονταλέγκα

ΧΑΛ: Χάρπερ, Ροσενιόρ (82' Σαγκμπό), Μπρους (67' Αλούκο), Τσέστερ, Ντέιβις, Μέιλερ (82' Μπόιντ), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Γιέλαβιτς, Λονγκ, Ελμοχαμάντι

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της η Έβερτον που με δύο αυτογκόλ έχασε με 2-0 από τη Σαουθάμπτον και ουσιαστικά δεν ελπίζει πλέον στην τετράδα.

Τα πάντα ξεκίνησαν στραβά. Μόλις στο 1' η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έμεινε πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Αλκαράζ, ενώ μισή ώρα αργότερα ήταν η σειρά του Κόουλμαν να στείλει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τα «ζαχαρωτά» δεν φάνηκαν ικανά να κυνηγήσουν έστω την ισοφάριση και μοιραία, πλέον, κινδυνεύουν να μείνουν τέσσερις πόντους πίσω από την 4η Άρσεναλ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν!

Από τη μεριά τους, οι «Άγιοι», αν και θεωρητικά αδιάφοροι, δεν... χάρισαν το παιχνίδι, αντίθετα ήταν περισσότεροι απειλητικοί από τους αντιπάλους τους και βρέθηκαν κοντά στο τρίτο γκολ.

Ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη δεν περίμεναν οι ποδοσφαιριστές της Έβερτον όσα συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο του «Saint Mary's». Από τη μία η ατυχία, από την άλλη η απρόσμενα κακή τους εικόνα, τους έβαλαν νωρίς- νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Μόλις στο 1', ο Αλκαράζ εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας έπειτα από σέντρα της Σαουθάμπτον και με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης των φιλοξενούμενων για τη γρήγορη ισοφάριση, αλλά τίποτα...

Οι «Άγιοι» είχαν κλειστεί καλά πίσω και στην πρώτη ευκαιρία έτρεχαν στην κόντρα για το δεύτερο γκολ. Στο 21' ο Ντέιβις δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ούτε ο Λαλάνα σημάδεψε σωστά. Από τη μεριά της η Έβερτον έμοιαζε εγκλωβισμένη και εντελώς ακίνδυνη. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ δεν είχαν καθαρό μυαλό, έκαναν συνεχώς λάθη και με ανορθόδοξες επιθετικές προσπάθειες προσπάθησαν- μάταια- να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα στο 31', όταν ξανά έπειτα από σέντρα της Σαουθάμπτον, Μπέινς και Κόουλμαν δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο Ιρλανδός έστειλε και εκείνος με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ.

Παρόμοιο και το δεύτερο ημίχρονο. Η Έβερτον αδυνατούσε να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ! Ο Λαλάνα απείλησε αρκετές φορές, όπως και ο Λάμπερτ, αλλά καμία από τις προσπάθειές τους δεν βρήκε δίχτυα. Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι, με ορισμένα ολιγόλεπτα ξεσπάσματα, βρέθηκαν σε θέση για γκολ, όμως στη σημαντικότερη στιγμή τους, η κεφαλιά του Λουκάκου απομακρύνθηκε από τον Μπόρουτς (64').

Όσο τα λεπτά παιρνούσαν, ολοένα και ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε. Με εξαίρεση ορισμένες διαμαρτυρίες για δύο φάσεις που η Έβερτον ζήτησε πέναλτι, το παιχνίδι δεν είχε κάτι περισσότερο να επιδείξει. Το τελικό σφύριγμα βρήκε θριαμβεύτρια τη Σαουθάμπτον, ενώ την Έβερτον να... ελπίζει σε γκέλα της Άρσεναλ για να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την 4η θέση.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Φοντέ, Λόβρεν, Σο, Γουανιάμα, Κορκ, Ντέιβις (90' Ντο Πράντο), Λαλάνα (86' Ριντ), Λάμπερτ, Γκάλαχερ (76' Γουόρντ-Πρόους)

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Μπέινς (90' Γκάρμπατ), Στόουνς, Αλκαράζ, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Νέισμιθ, Μπαρκλεϊ (45' Όσμαν), Λουκάκου, Ντεουλοφέου (58' ΜακΓκίντι).

Keywords
Τυχαία Θέματα