Προβάδισμα πρόκρισης η Σπόρτινγκ!

00:12 20/4/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ. - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ζοσέ Αλβαλάδε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσεν

Μετά απο απίστευτο παιχνίδι η Σπόρτινγκ επικράτησε με 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και πλέον έχει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του «Σαν Μαμές». Αφεντικό του ματς μέχρι το 60' οι Βάσκοι, τα «Λιοντάρια» απο την Πορτογαλία όμως με δύο γκολ

(76') Ινσούα και (80') Καπέλ γύρισαν το ματς τούμπα και πήραν τη νίκη...

Στους Πορτογαλους ανηκε το πρώτο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση αφού μπήκαν δυνατά, πίεσαν και... έψαξαν το γκολ. Στο 4' είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με φάουλ του Ινσούα, ενώ στο 9' ο Φαν Βολφσβίνκελ μετά απο πάσα του Περέιρα δεν σούταρε σωστά. Οι Βάσκοι μπήκαν στο ματς μετά το 10λεπτο και στο 13' απάντησαν στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Γιορέντε έπειτα απο κόρνερ του Σουσαέτα. Απο εκεί και πέρα ο ρυθμός στο ματς έπεσε, για περίπου 15 λεπτά, με τα «Λιοντάρια» της Σπόρτινγκ πάντως να είναι καλύτερα, να έχουν την κατοχή αλλά να μην απειλούν. Στο 33' η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να κάνει το πρώτο της σουτ στο ματς με τον Σουσαέτα, ενώ στην συνέχεια της φάσης η Σπόρτινγκ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Περέιρα πλάσαρε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο τεράστιες ευκαιρίες για τους Πορτογάλους... Μια στο 43' όταν ο Φαν Βολφσβίνκελ πλάσαρε άουτ έξω απο την μεγάλη περιοχή και μια στο 45' όταν ο Καπέλ έφυγε στην κόντρα επίθεση, πέρασε την μπάλα στον Ινσούα, αλλά το αριστερό μπακ της Σπόρτινγκ πλάσαρε με το... δεξί άσχημα. Φουριόζα μπήκε στην επανάληψη η Σπόρτινγκ και προσπάθησε να πετύχει το γρήγορο γκολ που δεν βρήκε στο πρώτο μέρος. Τελικά αυτή που σκόραρε ήταν η Μπιλμπάο! Στο 55' ο Σουσαέτα εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε απο όλους έφτασε στον Αουρτενέτσε και ο νεαρός Βάσκος αμυντικός έκανε το 0-1 με πλασέ απο κοντά. Στο 57' οι Βάσκοι είχαν καλή φάση με σουτ του Σουσαέτα, ενώ δύο λεπτά μετά είχαν δοκάρι σε πλασέ του Γιορέντε μετά απο κόρνερ του Ντε Μάρκος. Η Σπόρτινγκ μπήκε στο ματς, στην επανάληψη, μετά το 70'... Σε αυτό το λεπτό είχε και την καλύτερη ευκαιρία της με κεφαλιά του Φαν Βολφσβίνκελ όπου η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πορτογάλοι δεν το έβαλαν κάτω και η υπεροχή τους τελικά απέφερε καρπούς στο 76' όταν με κεφαλιά του Ινσούα μετά απο λάθος του Ιτουράσπε έγραψε το 1-1. Τα «Λιοντάρια» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 80' ο Ντιέγκο Καπέλ έκανε όμορφη ενέργεια έξω απο την περιοχή, σούταρε και έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ!

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ.: Πατρίσιο, Καρίσο (68' Καρίγιο), Πόλγκα, Περέιρα, Ινσούα, Ξαντάο, Σχάαρς, Ιζμαΐλοφ, Καπέλ (84' Πιειρέινια), Μάρτινς (77' Ρούμπιο), Φαν Βολφσβίνκελ.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Εκίθα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Αντέρ (73' Σαν Χοσέ), Σουσαέτα (83' Ιμπάι Γκόμεθ), Μουνιαΐν, Γιορέντε (87' Τοκέρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα