Προβάδισμα πρόκρισης για Ντόρτμουντ

23:43 26/11/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAHUE- 6ος ΟΜΙΛΟΣ- 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΝΑΠΟΛΙ: 3-1
Γήπεδο: Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ

Η Ντόρτμουντ πήρε τεράστια νίκη με 3-1 κόντρα στη Νάπολι, την έπιασε στη βαθμολογία και μάλιστα σε πιθανή ισοβαθμία υπερτερεί καθώς είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς. Έτσι στο τελευταίο ματς κόντρα στη Μαρσέιγ, χρειάζεται νίκη για να προκριθεί στα σίγουρα και μην ξεχνάτε πως όλα είναι δανεικά...

Μόλις στο 9ο λεπτό η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Λεβαντόφσκι από τον Φερνάντες (αμφίβολο) και ο Ρόις από τα 11 μέτρα έβαλε μπροστά

στο σκορ τη Γερμανική ομάδα. Στο 15ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε όνος απέναντι στον Ρέινα, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 18' ο Ισπανός κίπερ της Νάπολι έπεσε όμορφα κι έδιωξε το σουτ του Ρόις. Στο 23' ο Βαϊντενφέλερ δεν ανησύχησε με το σουτ του Πάντεφ, όπως και δύο λεπτά μετά σε πλασέ του Μέρτενς, ενώ στ 29' ο Καγιεχόν άδειασε τον Ντουρμ, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι της Ντόρτμουντ. Στην επόμενη φάση ο κίπερ της Ντόρτμουντ σταμάτησε όμορφα το σουτ του Μπεχράμι, ενώ στο 33' ήταν η σειρά του Ρέινα να πει όχι σε όμορφο σουτ του Μχιταριάν. Δύο λεπτά μετά ο Ρόις έδωσε όμορφα για τον Λεβαντόφσκι, αλλά ο Ρέινα τον πρόλαβε με τα πόδια, ενώ στο 45' ο Βαϊντενφέλερ έδιωξε με γροθιές το σουτ του Αρμέρο.

Στο 46' και στ 49' τα σουτ του Μέρτενς δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 53' ο Ρόις μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε το σουτ, που έξυσε το δοκάρι της Νάπολι κι έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο Ρέινα απέκρουσε το φάουλ του Ρόις από μακριά, ενώ στο 58' ο Ρέινα πραγματοποίησε ακόμη μια τεράστια επέμβαση σε πλασέ του Μχιταριάν. Στο 59' ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε και αυτός εντυπωσιακά το βολέ του Ιγκουαΐν, αλλά στο 60' οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους και έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης. Ο Ρόις έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά και ο Μπλαστσικόφσκι με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ρέινα, έγραψε το 2-0. Στο 63ο λεπτό ο Βαϊντενφέλερ είπε όχι σε σουτ του Ινλέρ, ενώ στο 67' το σουτ του Ρόις πέρασε λίγο άουτ. Η Νάπολι μείωσε σε 2-1 στο 71ο λεπτό, καθώς ο Παπασταθόπουλος έχασε από τον Ιγκουαΐν που γύρισε την μπάλα στο πέναλτι απ' όπου ο Ινσίνιε πλάσαρε ψύχραιμα τον Βαϊντενφέλερ από πλάγια θέση. Στο 76' ο Ρέινα απομάκρυνε εντυπωσιακά το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά στο 78' ο Λεβαντόφσκι έδωσε όμορφα δεξιά στον Ομπαμεγιάνγκ που με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1. Στο 84' ο Βαϊντενφέλερ σταμάτησε τον Ζαπάτα ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μχιταριάν σημάδεψε το δοκάρι του Ρέινα. Η τελευταία καλή φάση ανήκε στη Νάπολι και ήταν ένα πλασέ του Ινσίνιε στ 90+2 με τον Βαϊντενφέλερ να σώζει ξανά την ομάδα του.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Ντούρμ, Παπασταθόπουλος, Κελ, Γκροσρόιτζ, Σαχίν, Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι (69' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (81' Πίστσεκ), Μχιταριάν, Λεβαντόφσκι (89' Σκίμπερ).

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Φερνάντες, Αρμέρο, Μπεχράμι, Ντζεμαϊλί (62' Ινλέρ), Πάντεφ (76' Ζαπάτα), Καγιεχόν (66' Ινσίνιε), Μέρτενς, Ιγκουαΐν.

Keywords
Τυχαία Θέματα