Πρώτα πρωθυπουργός, μετά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

17:51 5/1/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, καθώς όπως δήλωσε βάσει των καταστατικών διαδικασιών, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθεί τον Ιούνιο. Μάλιστα επισήμανε ότι στην κούρσα της διαδοχής θα μπορούσε να συμμετάσχει και το πρόσωπο που θα έχει αναδειχθεί

ως υποψήφιος πρωθυπουργός, αν προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Πέμπτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ των καθαρών λύσεων («ο πρωθυπουργός να είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»), αν και τόνισε πως αν ήταν Γερμανός ή Βέλγος θα έβλεπε με μεγάλη συμπάθεια τη διαρχία στο κόμμα. Ωστόσο, όπως είπε, αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, γιατί δεν έχουμε κατακτήσει τέτοιες συμπεριφορές.

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι οι διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ προβλέπονται στο καταστατικό. «Η βάση εκλέγει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αν τώρα ο υποδεικνυόμενος από την ΚΟ υποψήφιος για την πρωθυπουργία θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος ποιος θα τον εμποδίσει;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε πως θα επιλέξει υποψήφιο βάσει των απόψεων που εκφράζει.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε σε εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επικρίνουν τον Γ.Παπανδρέου για την πολιτική που ακολούθησε τα δύο τελευταία χρόνια και ζήτησε να μην αναζητείται εξιλαστήριο θύμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση, έχουμε την ίδια ευθύνη με τον κ. Παπανδρέου. Ήταν πολιτική του ΠΑΣΟΚ» τόνισε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως θα προτιμούσε η κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλήσει την τετραετία.

Η «αμετανόητη εμμονή» του Παπανδρέου

Αντίθετα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε «αμετανόητη εμμονή» την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να μετατεθεί ο χρόνος ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, σε μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνιστά έμμεση αναγνώριση των ευθυνών διακυβέρνησής του και αυτό τον τιμά. Αντίθετα, η προσπάθεια μετάθεσης του χρόνου ανάδειξης νέου προέδρου μετά τις εθνικής εκλογές προδίδει μια αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου. Χρόνου που θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη και στην Ελλάδα» αναφέρει στην δήλωσή του.

«Υπάρχει προφανής δυσαρμονία του κινήματος με την κοινωνία. Η οποία μπορεί να αρθεί μόνον αν οι πολίτες κρίνουν και δώσουν εντολή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόεδρο και η χώρα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Εδώ και τώρα. Αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια. Και οδηγεί σε μόνιμη ύφεση τη δημοκρατική παράταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα