Προσφυγή Μπέου κατά της Ελλάδας... ξανά

11:56 30/3/2012 - Πηγή: AEK365

Το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο επέλεξε αυτή την φορά ο Αχιλλέας Μπέος για να κάνει προσφυγή κατά της Ελλάδας.

Είναι η τρίτη φορά που ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων καταθέτει προσφυγή κατά της Ελλάδας και, όπως στις δυο προηγούμενες, έτσι και σε αυτή αναφέρει όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους εννέα

μήνες και παραθέτει μια σειρά από επιχειρήματα με σκοπό να αποδείξει πως η προσωρινή κράτηση του είναι καταχρηστική και, όπως αναφέρει, προειλημμένη.

Ο Μπέος υποστηρίζει πως οι Ελληνικές Αρχές τον αντιμετώπισαν από την αρχή ως ένοχο και όχι ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων καθώς, όπως υποστηρίζει, παρέτειναν την κράτηση του χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του βάσει νόμου. Παράλληλα κάνει λόγο για στέρηση προσωπικής ελευθερίας καθώς οι Αρχές, όπως λέει, προεξόφλησαν την τιμωρία του. Στην προσφυγή του μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος υπογραμμίζει πως η κράτηση του δεν δικαιολογήθηκε από τις Ανακρτικές Αρχές.

Αναλυτικά η προσφυγή του Μπέου στο Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

"ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Αχιλλέα Μπέου του Νικολάου, πρώην κατοίκου Σαρωνίδας Αττικής (....) και ήδη προσωρινώς κρατουμένου στη Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου.

ΚΑΤΑ

Του κράτους μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (GREΕCE).


1.- ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Είμαι Έλληνας υπήκοος και κάτοικος Ελλάδας, είμαι δε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου. Διετέλεσα επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανιωνίου, ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας με έδρα τη Νέα Σμύρνη, τα τελευταία δε χρόνια διετέλεσα Πρόεδρος της επίσης ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας με την επωνυμία ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Μετά από διεξαχθείσα αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των φερομένων ως στημένων αγώνων τον Ιούνιο του 2011, ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη για δήθεν: α) από κοινού συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργανώσεως, β) ηθική αυτουργία σε εξακολουθητική κακουργηματική απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολική ζημία, υπερβαίνουσα το ποσό των 15.000 ευρώ, γ) εξακολουθητική εκβίαση κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, δ) δωροδοκία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνος από κοινού και κατ' εξακολούθηση και ε) ηθική αυτουργία σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.
Στις 22.06.2011 συνελήφθην αιφνιδιαστικά και, στο πλαίσιο της διαταχθείσας τακτικής ανακρίσεως, οδηγήθηκα ενώπιον του κ. Ανακριτή του 9ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών και απολογήθηκα, αρνηθείς κατηγορηματικώς την, σε βάρος μου διατυπωθείσα, κατηγορία, κατόπιν της οποίας μου επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση, με το υπ' αριθμ. 27/2011 ένταλμα του ανωτέρω Ανακριτή.
Προς άρση ή επικουρικώς προς αντικατάσταση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφανίσεως στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας μου, της μη νομίμως αποφασισθείσας, π

Keywords
Τυχαία Θέματα