Μπαμπινιώτης: Δεν υποχωρώ βήμα

10:37 30/3/2012 - Πηγή: AEK365

Κριτική από στελέχη της κυβέρνησης εξακολουθεί να δέχεται ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης μετά την απόφαση του να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από τον νόμο-πλαίσιο με τον κ. Μπαμπινιώτη να υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα σημειώνοντας πως εφαρμόζει τον νόμο με διαφορετική τακτική από αυτή της Άννας Διαμαντοπούλου.

Σε πρωινή εκπομπή στο MEGA, ο υπουργός Παιδείας τόνισε: "Δεν υποχωρώ βήμα. Εφαρμόζω το νομό και αναφορικά με την πολιτική Διαμαντοπούλου απλά διαφέρω στην τακτική

του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο ίδιος σκοπός και θέλω να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία περί αντιπαράθεσης, γιατί πραγματικά δεν έχω τίποτε προσωπικό με την κυρία Διαμαντοπούλου".
Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως η συνεχής απειλή για διακοπή της χρηματοδότησης των ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δεν βοηθά στην λύση του προβλήματος και επανέλαβε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ένα κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας από όλες τις πλευρές.
Όσο για την επιμονή του να εφαρμόσει την συγκεκριμένη τακτική, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε: "Η μέχρι τώρα εφαρμογή του νόμου απέτυχε, χωρίς να υπονοώ ότι η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν ανίκανη. Αφήστε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Είμαι ένα πρόσωπο που μάλλον μπορείτε να εμπιστευτείτε....".
Ο υπουργός Παιδείας αφού διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να αιφνιδιάζεται με τις αποφάσεις του, στην συνέχεια υποστήριξε πως ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής γιατί, όπως είπε, είχε ανατεθεί σε επιτροπές εκτός Πανεπιστημίων ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως θα παραιτηθεί αν δεν έχει την απαιτούμενη υποστήριξη διευκρινίζοντας πως πρόκειται για μια έντιμη προειδοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα