Πληρώνονται με μπύρες για να καθαρίζουν τους δρόμους!

16:29 21/11/2013 - Πηγή: AEK365

Στις εννέα το πρωί σε έναν κήπο πίσω από ένα σπίτι στο Άμστερνταμ, μια ομάδα αλκοολικών είναι έτοιμη να καθαρίσει τους γύρω δρόμους, με μπύρα και τσιγάρο στο χέρι. Για την εργασία μιας ημέρας, οι άνδρες λαμβάνουν 10 ευρώ, μισό-πακέτο καπνού και, το σημαντικότερο, πέντε κουτιά μπύρας - δύο για να ξεκινήσουν τη μέρα, δύο για το μεσημεριανό γεύμα και ένα για μετά τη δουλειά.

"Αυτή η ομάδα των χρόνιων αλκοολικών ενοχλούσαν στο πάρκο του Oosterpark στο Άμστερνταμ με μάχες, θόρυβους, και προσβλητικές παρατηρήσεις στις γυναίκες," δήλωσε ο Gerrie Holterman, ο οποίος ηγείται το πρόγραμμα αυτό

της Rainbow Foundation, η οποία χρηματοδοτείται από το ολλανδικό κράτος. "Ο στόχος μας είναι να τους κρατήσουμε απασχολημένους, για να τους βάλουμε να κάνουν κάτι, ώστε να μην αποτελούν πλέον ένα πρόβλημα στο πάρκο," είπε στο AFP.

Η ευφάνταστη προσέγγιση στο πρόβλημα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς αναδεικνύει την χαρακτηριστική ολλανδική πρακτική που θα μπορούσε να φανεί συγκλονιστική σε άλλες χώρες.

Οι αλκοολικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων, και κάθε ομάδα εργάζεται τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Η μέρα ξεκινά στις 9:00 το πρωί, με τους εργαζόμενους να πίνουν δύο μπύρες και λίγο καφέ, αν είναι επιθυμητό, πριν πάνε να καθαρίσουν τους δρόμους. Για μεσημεριανό γεύμα, η ομάδα επιστρέφει στο υπόστεγο όπου παίρνουν δύο ακόμα μπύρες και ένα ζεστό γεύμα, πριν ξεκινήσουν την απογευματινή βάρδια. Η εργάσιμη ημέρα τελειώνει με άλλη μία μπύρα περίπου κατά τις 15:30.

Οι συμμετέχοντες, επίσης, λένε ότι είναι στην ευχαριστημένοι να είναι εκεί, αφού όλοι συμμετέχουν εθελοντικά. Οι άνθρωποι που ζουν στη γύρο γειτονιά επίσης φαίνονται ευτυχείς, χαιρετώντας τους καθαριστές όταν εργάζονται. Γνώμες όμως διίστανται σχετικά με το κατά πόσο η εργασία επηρεάζει την κατανάλωση του αλκόολ. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν επιστρέφουν στις παλιές τους συνήθειες.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα