Νέα πολιτική παράταξη μέσα στη Βουλή

16:24 21/11/2013 - Πηγή: AEK365

«Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» ονομάζεται η νέα πολιτική ομάδα της Βουλής με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, του παραδόθηκε η θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Έπεται η σχετική ανακοίνωση και στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος και τα μέλη των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που παρέχονται σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα: Ο πρόεδρός της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και θα τους διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και εξοπλισμός.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Παραστατίδη (πρόεδρος) και τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μίμη Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Ιωάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη και Ν. Σταυρογιάννη.

Ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε προσφάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα