Οι Ρεπουμπλικανοί μπλόκαραν την αύξηση του κατώτατου μισθού

23:44 30/4/2014 - Πηγή: AEK365

Οι Ρεπουμπλικανοί της αμερικανικής Γερουσίας καταψήφισαν το νομοσχέδιο που θα οδηγούσε για πρώτη φορά σε μία πενταετία σε μισθολογική αύξηση για 16,5 εκατ. Αμερικανούς «ανασύροντας» 900.000 πολίτες από το όριο της φτώχειας και μπλόκαραν έτσι το νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εκ των κορυφαίων νομοθετικών πρωτοβουλιών του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μία ψηφοφορία που κινήθηκε στην κομματική γραμμή (52 ψήφοι υπέρ έναντι 42 κατά), οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου

δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν τις 60 αναγκαίες ψήφους για την έγκριση του νομοσχεδίου στο Σώμα της Γερουσίας, όπου διατηρούν την πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί.

Μόνο ένας Ρεπουμπλικανός, ο γερουσιαστής του Τενεσί Μπομπ Κόρκερ, συντάχθηκε με τους Δημοκρατικούς και υπερψήφισε το νομοσχέδιο, το οποίο θα αύξανε τον κατώτατο μισθό στα 10,10 δολάρια την ώρα στη διάρκεια της επόμενης τριετίας και εν συνεχεία θα προσαρμοζόταν αναλόγως του πληθωρισμού.

Ο κατώτατος μισθός σε ομοσπονδιακό επίπεδο είναι σήμερα 7.25 δολάρια την ώρα.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Γερουσίας Χάρι Ράιντ άλλαξε την ψήφο του σε αρνητική προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επανακαταθέσει το νομοσχέδιο.

Οι Δημοκρατικοί σημειώνουν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα βοηθήσει συνολικά την αμερικανική οικονομία και σκοπεύουν να θέσουν το ζήτημα για να προσελκύσουν τη φιλελεύθερη βάση εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα