Ξέρανε τον Μουρίνιο ο «Τσόλο»!

23:38 30/4/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΤΣΕΛΣΙ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-3 (0-0)
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο έχει βαλθεί να τρελάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, που από τα πουθενά φέτος, βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο στην Ισπανία και σε έναν τελικά Τσάμπιονς Λιγκ μετά από το 1974! Οι «ροχιμπλάνος» βρέθηκαν να χάνουν μέσα στο Λονδίνο από την Τσέλσι, ωστόσο κέρδισαν με 3-1 και πάνε στη Λισαβόνα για να κοντραριστούν στον τελικό με τη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ. Χάλασε το

ρεκόρ του Μουρίνιο ο Σιμεόνε, καθώς δε τον άφησε να πάει σε τελικό με 3η διαφορετική ομάδα. Μοναδικό στην ιστορία θα είναι ο τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες από την ίδια πόλη.

Η Ατλέτικο μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και στο 4ο μόλις λεπτό άγγιξε το γκολ καθώς ο Κόκε έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ από αριστερά με το δεξί, ο Σβάρτσερ δεν υπολόγισε καλά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και Ομηρικές μάχες στο κέντρο, ενώ στο 15 ο Γουίλιαν εκτέλεσε από ιδανική θέση το φάουλ με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κόστα μπήκε πανέμορφα από δεξιά στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κόουλ έβαλε την κόντρα και τον έκοψε. Το ίδιο σκηνικό και στο 19' με τον Κέιχιλ να κάνει το τάκλιν πάνω στο σουτ του Ντιέγκο Κόστα αυτή τη φορά, ενώ στο 22' ο Ραμίρες βρέθηκε σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά, αλλά ο Μιράνδα τον έκοψε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νταβίντ Λουίς κατέβασε ιδανικά κι έπιασε απίστευτο ψαλιδάκι με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ, αλλά στο 36' η Τσέλσι πήρε τα ηνία στο σκορ. Ο Γουίλιαν έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά και η μπάλα στρώθηκε στον Αθπιλικουέτα. Εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Τόρες με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0 και δεν πανηγύρισε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Στο 42ο λεπτό ο Κόκε εκτέλεσε από αριστερά το φάουλ, ο Αντριάν Λόπεθ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σβάρτσερ μπλόκαρε, αλλά στο 44' η Ατλετικο έφερε στα ίσα τα ματς. Ο Τιάγκο έβγαλε την μπαλιά, ο Χουανφράν πρόλαβε και γύρισε από δεξιά και ο Αντριάν με πλασέ από κοντά έφερε στα ίσα το ματς

Στο 48ο λεπτό ο Κόκε έβγαλε πάλι τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Αρντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, αλλά ο Σβάρτσερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 52' ο Γουίλιαν εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Τέρι έπιασε την κεφαλιά και ο Κουρτουά έπεσε κι έδιωξε εντυπωσιακά. Ωστόσο στο 58ο λεπτό ο Ετό'ο έκανε ένα χαζό πέναλτι πάνω στον Ντιέγκο Κόστα στα όρια της περιοχής και ο Βραζιλιανο-Ισπανός φορ από τα 11 μέτρα έκανε το 2-1 και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση.

Η Τσέλσι δεν τα παράτησε και στο 64ο λεπτό ο Γουίλιαν εκτέλεσε το φάουλ, ο Λουίς έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κουρτουά έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ, αλλά στο 72' ο Χουανφράν έβγαλε από δεξιά νέα σέντρα, ο Σβάρτσερ είπε όχι αρχικά σε κεφαλιά του Αρντά, αλλά στην επαναφορά ο Τούρκος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 3-1. Στο 78ο λεπτό ο Σβάρτσερ είπε όχι σε πλασέ του Λουίς από αριστερά, ενώ στο 90+3' ο Αζάρ μπήκε στην περιοχή κι έκανε το πλασέ αλλά ο Κουρτουά έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια και στην επαναφορά ο Τέρι έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (54' Ετό'ο), Τέρι, Κέιχιλ, Λουίς, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Αζάρ, Γουίλιαν (76' Σίρλε), Τόρες (67' Μπα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Γοδίν, Μιράνδα, Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο, Αντριάν (66' Ραούλ Γκαρθία), Κόκε, Αρντά (83' Κριστιάν Ροντρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (76' Σόσα).

Keywords
Τυχαία Θέματα