Απόφαση-κόλαφος για τον ΠΑΟΚ!

22:54 30/4/2014 - Πηγή: AEK365

Κόλαφος είναι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον ΠΑΟΚ, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (δηλαδή, η Τούμπα

κλείνει για φέτος) και 50.000 ευρώ πρόστιμο.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4)».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες παίχτηκε ένα... θρίλερ σχετικά με την στιγμή ανακοίνωσης της ποινής. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, ανέφεραν ότι πιθανότατα η απόφαση θα ανακοινωνόταν αύριο το πρωί, κάτι που αν συνέβαινε, θα σήμαινε πως ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε κανονικά με κόσμο το εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα, όμως, το Olympiacos24, δεν εξέφραζε απλώς την βεβαιότητα ότι η απόφαση θα ανακοινωνόταν σήμερα (άρα η Τούμπα θα έκλεινε για φέτος), αλλά αποκάλυπτε αναλυτικά όλο το περιεχόμενο της απόφασης!
Όσον αφορά το κομμάτι της απόφασης που αφορά την αφαίρεση βαθμών, υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα. Γιατί αφαίρεση τριών βαθμών από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, σημαίνει ουσιαστικά αφαίρεση 15 βαθμών(!) από την βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά είναι αδύνατο πλέον η αφαίρεση βαθμών να γίνει από την βαθμολογία της κανονικής διάρκειας, καθώς αυτή έχει ήδη επικυρωθεί. Και είναι δεδομένο ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει μεγάλη κουβέντα τις αμέσως επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα