Ο δικέφαλος αετός, η Αλβανία και μια εταιρεία ρούχων

17:37 22/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο πρώην ντράμερ του συγκροτήματος «Sepultura», Ιγκόρ Γκρατσιάνο Καβαλέρα, τη δεκαετί του '90 δημιούργησε την εταιρεία παραγωγής ρούχων στην Βραζιλία με την ονομασία «Cavalera», της οποίας επίσημο σήμα έχει το Δικέφαλο Αετό, που μοιάζει με την εθνική αλβανική σημαία.

Κάποια ΜΜΕ από το Κόσσοβο της Αλβανίας ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ζήτημα, υποστηρίζοντας

ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τα σύμβολα της σημαίας τους. Ωστόσο, σε επικοινωνία με την εταιρεία, αυτή τους απάντησε ότι η προέλευση του Δικέφαλου Αετού προέρχεται από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και είναι συνδεδεμένη με την θρησκεία την αυτοκρατορική οικογένεια και τα σύμβολα της, οπότε δεν υπάρχει καμία καπήλευση των συμβόλων της Αλβανίας.

«Αν και αυτό το σήμα μοιάζει κατά πολύ με την σημαία της Αλβανίας και με πολλές άλλες σημαίες, όπως η σημαία του Μαυροβουνίου, την σημαία της Σερβίας, τη σημαία της Ορθόδοξης Εκκλησίας η με την σημαία της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Άθως η προέλευση αυτού του αετού προέρχεται από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και είναι συνδεδεμένη με την θρησκεία, την αυτοκρατορική οικογένεια, τα σύμβολα κ.α. Πιστεύουμε πως η πληροφορία αυτή θα είναι χρήσιμη σε όλους, για το λόγο αυτό μην κάνετε και πολύ θόρυβο γύρω από αυτό», αναφέρεται στην ενημέρωση της διοίκησης της «Cavalera».

Keywords
Τυχαία Θέματα