Ανεβαίνει ο ΑΠΟΕΛ

17:07 22/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ-Εθνικός Άχνας: 3-1
(Σα 16', Σα 31', Μπεμπε 64'-Τσιντί 72')

Εύκολη νίκη με σκορ 3-1 πέτυχε η ΑΕΛ, που επικράτησε του Εθνικού Άχνας σε αγώνα που έγινε στο Τσίρειο, και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 33 βαθμούς. Δύο γκολ για την ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ πέτυχε ο Ορλάντο Σα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το τρίτο τέρμα σημείωσε στο 64' ο Μπεμπέ. Για τον Εθνικό μείωσε στο 72'

ο Τσιντί με κεφαλιά.
Καλύτερη παρουσιάστηκε η ΑΕΛ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, εξασκώντας πιέσεις στην περιοχή του Ιωάννου.

Στο 16' η προσπάθεια των γηπεδούχων καρποφόρησε με την κεφαλιά του Σα, μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Μοντέϊρο. Η ΑΕΛ διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 31' ο Σα ήταν και πάλι ο δράστης, αυτή την φορά από το σημείο του πέναλτι.

Στην συνέχεια, και ιδιαίτερα στην επανάληψη, η ΑΕΛ έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα, ενώ κλείδωσε το τρίποντο στο 64' με το πλασέ του Μπεμπέ, που εκμεταλλεύθηκε το ολέθριο λάθος του Μπαρμπούδη. Ο Εθνικός κατάφερε να αντιδράσει στο 72' με την κεφαλιά του Τσιντί, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο, ωστόσο η ΑΕΛ δεν είχε πρόβλημα να πάρει το τρίποντο.

ΑΕΚ-ΑΕΚ Κουκλία: 3-1
(Μαακί 30', Σκπελίτης 80', Μυτίδης 82'-Αράμπα 77')

Πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας, που κατάφερε να κερδίσει με σκορ 3-1 την ΑΕΚ Κουκλιών, και να πάρει ένα τρίποντο που αποτελεί βάλσαμο στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Ο αγώνας είχε συγκινητικό χαρακτήρα καθώς ήταν ο τελευταίος για τον Γκρέγκορ Φαν Ντάικ, ο οποίος τιμήθηκε από την ομάδα της Λάρνακας για την μεγάλη προσφορά του.

Η ομάδα της Λάρνακας, με υπηρεσιακό προπονητή τον Φλώρο Νικολάου, παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Μάτσι στο 30'. Προηγουμένως είχε δοκάρι ο Μυτίδης στο 22' και ο Λούσερο στο 25'.

Η ΑΕΚ Κουκλιών κατάφερε να αντιδράσει στην επανάληψη με γκολ στο 77', ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν άμεσα την απάντηση και πήραν τη νίκη σκοράροντας δύο τέρματα. Στο 80' με δυνατό σουτ του Σκοπελίτη και στο 82' με την κεφαλιά του Μυτίδη.

ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ: 0-3
(Αλωνεύτης 4', Γκαλ 53' αυτ., Βινίσιους 73')

Εύκολο ήταν το πέρασμα του ΑΠΟΕΛ από το Παραλίμνι, καθώς επικράτησε με σκορ 3-0 της Ενωσης, και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας περισσότερο την διαφορά από τους πρωτοπόρους. Η υπεροχή της ομάδας του Γιώργου Δώνη στην αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρη, και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ταχύτητα, έφτασε σε μια εύκολη και ευρεία νίκη, εκμεταλλευόμενη την επιθετική αποτελεσματικότητα.

Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με γκολ του Στάθη Αλωνεύτη, μετά από λάθος που έγινε στην άμυνα των γηπεδούχων. Το ΑΠΟΕΛ διατήρησε τον έλεγχο, ενώ η Ενωση προσπάθησε και είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει όμως ο Πάρντο διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Λευκωσίας έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 53' με αυτογκόλ του Γκαλ, ενώ συμμετοχή στην φάση είχε και ο Ολιβέϊρα, με την ομάδα του Νίκου Ανρονίκου να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ. Το ΑΠΟΕΛ κλείδωσε το τρίποντο με τρίτο τέρμα από τον Βινίσιους στο 73΄, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μπενασούρ.

Στα αξιοσημείωτα, είναι πως τέσσερα λεπτά μετά το τρίτο τέρμα των γαλαζοκιτρίνων, ο Δώνης έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Βασίλη Παπαφώτη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αντικαθιστώντας τον Αλωνεύτη στο 77'.

Keywords
Τυχαία Θέματα