Ντέξτερ Πίτμαν: Η μάχη με τα κιλά, το πρωτάθλημα και το πάθος για το ΝΒΑ

09:04 27/10/2014 - Πηγή: AEK365

"Ο Ντέξτερ είναι ένα παράδειγμα για όλους. Ένας μαχητής. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να δίνει μάχη με το βάρος σου και σας λέω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο" δήλωνε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ σε μια συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια πλέκοντας το εγκώμιο του Ντέξτερ Πίτμαν του οποίου η επιμονή και η σκληρή δουλειά έγινε παράδειγμα για όλους. Την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο (2010) ο Πίτμαν έχοντας φτάσει τα 176 κιλά είναι μπροστά του δύο δρόμους. Ή θα παρατούσε το μπάσκετ ή θα έδινε αγώνα για να χάσει βάρος. Επέλεξε το δεύτερο και η ιστορία του έκανε τον γύρο των ΗΠΑ.

Ακολουθώντας ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με προπονήσεις ακόμα και στις 5.30 το πρωί και με σκληρή δίαιτα βγήκε νικητής. "Κάποιες φορές ήθελα να κλάψω και να τα παρατήσω αλλά δεν το έκανα" τονίζει.

Τελικά ολοκλήρωσε το κολέγιο με εξαιρετικά στατιστικά (15 πόντος μ.ο και 8.5 ριμπάουντ) και κέρδισε επάξια τον "τίτλο" ενός από τους πιο πολλά υποσχόμενους σέντερ των ΗΠΑ. Το Μαϊάμι υπέγραψε μαζί του πολυετές συμβόλαιο του 2010 και στον έδωσε στους Σιου Φολς Σκαίφορς στην D-League. Οι καλές του εμφανίσεις τον έφερε και πάλι στους Χιτ και την Πρωταπριλιά του 2011 έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ απέναντι στη Μινεσότα. Το 2012 κατακτά το πρωτάθλημα με το Μαϊαμι με εξαιρετική σεζόν όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 οι Χιτ στέλνουν τον Πίτμαν στους Γκρίζλις. Εκεί τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Τεξανό. Το καλοκαίρι του 2013 συμμετέχει με τους Σπερς στο Summer League και τον Σεπτέμβριο υπογράφει για να δοκιμαστεί στους Μπουλς οι οποίοι όμως δεν τον κρατούν. Απογοητευμένος πηγαίνει για λίγο στην ομάδα του Σπρίνγκφιλντ και τον Δεκέμβριο του 2013 ταξιδεύει στην Κίνα όπως παίζει μόλις επτά ματς με τη Φοσάν.

Επιστρέφει στις ΗΠΑ και κυνηγά το όνειρο του να συνεχίζει να παίζει στο ΝΒΑ. Για λίγους μήνες είναι μεταξύ Όστιν Τόρος και Ατλάντα Χοκς ενώ τον περασμένο Απρίλιο υπέγραψε στους Ρόκετς με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ποτέ. Ακολούθησε ένα πέρασα από το Πουέρτο Ρίκο και στις 29 Σεπτεμβρίου υπογράφει για να δοκιμαστεί στους Χοκς (φωτό από ματς που έπαιξε απέναντι στους Μπουλς). Πριν από λίγες μέρες η ομάδα της Ατλάντα ανακοίνωσε πως δεν θα τον κρατήσει.

Πολύ δυνατός μέσα στη ρακέτα με καλή τεχνική αλλά όχι πολύ γρήγορος ο Πίτμαν ψάχνει πλέον τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα