Νιόπλιας: Δεν έχω παίκτες

14:01 8/10/2011 - Πηγή: AEK365

Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα στο "ΓΣΠ", η Κύπρος έχανε ήδη με 4-0 από την Δανία με τον Νίκο Νιόπλια να εκπέμπει "SOS" λέγοντας πως το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν έχει παίκτες ικανούς να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών.

Σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου τόνισε: " Το γνώριζα ότι είναι πολύ δύσκολο. Ανέλαβα μια κατάσταση με τέσσερα παιχνίδια, όπου οι τρεις αντίπαλοι... καίγονταν για τη νίκη, ήταν ρίσκο, αλλά δεν θα μπορούσα να γνωρίσω

τους παίκτες. Δεν θα υπήρχε ο χρόνος, αν ερχόμουν μετά τη Νορβηγία. Τώρα έχω μια γενική ξεκάθαρη εικόνα. Μπορεί να έρθουν δύο παίκτες από την Ελπίδων, αλλά να φύγουν 5-6 από τους μεγάλους, δεν θα έχουμε ούτε καν αριθμό παικτών. Ούτε εγώ δεν ξέρω τι κάνουμε. Έχουμε 18-19 άτομα με τους τραυματισμούς και αύριο για την αποστολή, μπορεί να μην έχουμε καν 18άδα.
Δεν ήρθα να σας πω ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν πρέπει να τα παρατάμε, ότι μπορούμε να βρούμε, εκτός και αν... βαλσαμώσουμε παίκτες. Δεν φτάνουν τριάντα παίκτες. Μην μου πουν ότι έχει στη Β' ή στην Γ' κατηγορία παίκτες,. Πρέπει ο κορμός της εθνικής να απαρτίζεται από τις κορυφαίες ομάδες, που έχουν την πίεση και τις ευρωπαϊκές εμπειρίες. Και στον κορμό να βάζεις νεαρούς. Βλέπω, όμως, δυσκολίες παραπάνω απ' όσες περίμενα. Πραγματικές δυσκολίες. Ξέρεις τι είναι να ψάχνεις να συμπληρώσεις 20άδα, ενώ έπρεπε να είχαμε λύση με τριάντα παίκτες.
Δεν μπορεί να επέμβει η ΚΟΠ, κάνει ότι μπορεί. Το θέμα είναι να κοιτάς μπροστά. Στην Ελπίδων δεν παίζει κανείς, ούτε καν στη Β' Εθνική. Πέστε μου πού έχουμε ένα χαφ και παίζει στο πρωτάθλημα ως χαφ. Κάνουμε αλχημείες. Βάζουμε τον Αβραάμ, τον Τζέισον, τον Ντομπρασίνοβιτς. Λέω κάτι περίεργο; Υπάρχει κάποιος που δεν παίρνουμε; Και έχουμε επτά μεσοεπιθετικούς, αλλά δεν έχουμε στόπερ, αν δεν ψάχναμε στην Ιταλία για τον Πελαγία ή για το παιδί, τον Χαραλάμπους, που είναι φαντάρος. Δεν γίνεται χωρίς χαφ. Μόνο κάτι τέτοιο (σ.σ.: για Λαμπάν και Πίντο) μπορεί να γίνει. Όλο το παιχνίδι παίζεται εκεί, στα χαφ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει Πίντο, Μοράις, Μαρσίνιο, η Ομόνοια τους Κασέκε, Λεάντρο, Ντα Σίλβα, Αγκουιάρ, η Ανόρθωση τον Λαμπάν, τον Ράμος, τον Βουτσίσεβιτς, η ΑΕΛ τους Μπεμπέ, Ντεντέ, Καρλίτος, όλοι ξένοι. Προσπαθώ να βρω, αλλά που είναι αυτό που θα βρω; Αυτά είναι τα δεδομένα και η αλήθεια. Για την εικόνα και την ήττα, εγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν είμαι ευθυνόφοβος. Έτσι είναι η αλήθεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα