Ρογκ: Να προστατεύουμε τους... καθαρούς αθλητές

13:50 8/10/2011 - Πηγή: AEK365

Βασικός κανόνας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι, σύμφωνα με τον Ζαγκ Ρογκ, η προστασία των "καθαρών" αθλητών με τον πρόεδρο της ΔΟΕ να εκφράζει την έκπληξη του για την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται πως, πρόσφατα, το CAS δικαίωσε τον σπρίντερ Λεσόν Μέριτ, ακυρώνοντας τον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο αθλητής που έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό άνω των έξι μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο με βάση την απόφαση του CAS, ο Μέριτ έχει πλέον το δικαίωμα να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τον Ζαγκ Ρογκ να δηλώνει: "Λυπούμαστε! Κανόνας μας είναι να προστατεύουμε τους αθλητές που είναι... καθαροί. Για τον λόγο αυτό και είμαστε έκπληκτοι, παράλληλα με το γεγονός ότι εκφράζουμε την λύπη μας. Σίγουρα ο κανονισμός θα αλλάξει το 2013. Η ΔΟΕ πρόκειται να διαμορφώσει το άρθρο 45 ανάλογα με την απόφαση που έχει εκδώσει το CAS. Στην συνέχεια θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις έτσι ώστε η απόφαση να είναι σεβαστή με τους κανονισμούς μας".

Την απόφαση του CAS έσπευσε να στηρίξει ο γενικός γραμματέας του οργάνου ο οποίος δήλωσε: "Η απόφαση που έχει ληφθεί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι υπέρ του ντόπινγκ. Ίσα-ίσα αυτό που δείχνει είναι ότι τα νομικά εργαλεία θα πρέπει να εξετάζονται ενδελεχώς έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα