Με βίασε ο Άι-Βασίλης...

13:45 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μια ακόμα από τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες που μαστίζουν την Καθολική Εκκλησία τον τελευταίο καιρό ήρθε στο φως.

Όπως αποκαλύφθηκε σε βρετανικό δικαστήριο ο ιερέας Γουίλφρεντ Μπάλντουιν (φωτο) που ήταν επικεφαλής ενός ρωμαιοκαθολικού ορφανοτροφείου στο Πόρτσμουθ βίαζε κατ' επανάληψη τα παιδιά που έβρισκαν καταφύγιο εκεί. Η ιστορία έγινε γνωστή όταν η 47χρονη JGE, όπως αναφερόταν στο δικαστήριο, έσπασε την σιωπή της και αποκάλυψε ότι τα δυο χρόνια που είχε μείνει εκεί από το 1970 έως το 1972 σε ηλικία 6-8 ετών έπεσε επανειλημμένως θύμα του ιερέα.

Όπως μάλιστα δηλώνει ο ιερέας την βίασε πρώτη φορά μετά την Πρώτη Κοινωνία της, ενώ συνήθιζε να το κάνει φορώντας τη στολή του Άγιου Βασίλη, κάτι που την έκανε να μισήσει τα Χριστούγεννα. Η JGE είπε ότι πάντα υπεύθυνη για τον βιασμό ήταν η ίδια, καθώς είχε κάνει «κάτι κακό», ενώ όλες οι μοναχές γνώριζαν τι συνέβαινε και επέτρεπαν να παίρνει κάθε τόσο ο ιερέας ένα παιδί και να το κακοποιεί.

Η JGE που σήμερα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει καταφέρει να έχει υψηλή επαγγελματική θέση αποκάλυψε ότι πολλές φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο παρελθόν, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε μιλήσει σε κανέναν γι' αυτό, ούτε στα παιδιά του ορφανοτροφείου που επίσης κακοποιούνταν.

Ωστόσο, ο ιερέας Μπάλντουιν το 2006 πέθανε, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι μεγάλη ευθύνη για τις πράξεις του έφερε και η Εκκλησία και συγκεκριμένα ο αρχιεπίσκοπος του Πόρτσμουθ, Κρίσπιαν Χόλις. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει κλείσει, ενώ η Εκκλησία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη γι' αυτό το γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα