Ρονάλντο: Δεν συγκρίνομαι με τον Μέσι

13:16 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Για άλλη μια σεζόν, ο διεθνής Τύπος συγκρίνει τις επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι με αυτές του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στους δυο ποδοσφαιριστές και το ίδιο ισχύει και για τους Μουρίνιο, Φέργκιουσον.

Αναλυτικά μέρος των όσων δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο περιοδικό "Kicker"
- Έχει γίνει πολύς λόγος για τα γκολ που πέτυχες την περσινή σεζόν; Πόσα πέτυχες στο ισπανικό πρωτάθλημα, 40 ή 41;
"Για

να είμαι ειλικρινής ένα γκολ περισσότερο ή λιγότερο δεν είναι τόσο σημαντικό για εμένα. Νομίζω ότι το αμφισβητούμενο γκολ ανήκει και σε εμένα, επειδή η μπάλα απλά ακούμπησε στο κεφάλι του Πέπε. Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο, επειδή χωρίς εκείνους, δεν θα είχα πετύχει το συγκεκριμένο ρεκόρ".
- Έχεις πετύχει πολλά γκολ στην καριέρα σου. Χαίρεσαι το ίδιο το καθένα από αυτά;
"Εξαρτάται από την στιγμή και την σημασία του αγώνα. Αν σκοράρω σε μεγάλους αγώνες ή μεγάλες διοργανώσεις έχω διαφορετικά συναισθήματα και αντιλαμβάνομαι διαφορετικά ένα γκολ".
- Ο προπονητής σου, Ζοσέ Μουρίνιο, είναι γνωστός ως ο «εκλεκτός»; Τι πιστεύεις ότι κάνει τόσο ξεχωριστό τον Μουρίνιο;
"Δεν ξέρω αν αυτός ο τίτλος είναι σωστός και μπορούμε να τον περιγράψουμε έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δουλεύει διαφορετικά σε σχέση με άλλους προπονητές και για αυτό είναι ο καλύτερος από τους υπόλοιπους. Έχει εξαιρετικές ιδέες και αντιλαμβάνεται τέλεια το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο αυτή την στιγμή".
- Ο Μουρίνιο είναι καλύτερος και από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον;
"Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Μουρίνιο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι σαν να συγκρίνεις εμένα και τον Λιονέλ Μέσι ή την Φεράρι με μια Πόρσε. Έχω συνεργαστεί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για αρκετά χρόνια και γνωρίζω ότι αξίζει όσους τίτλους έχει κατακτήσει. Είναι πολύ έξυπνος, έμπειρος και πάνω από όλα ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ικανότητες. Ο Μουρίνιο μοιάζει με εκείνον, όταν ήταν νεότερος".
- Πριν από μερικές μέρες ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γιόρτασε 25 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Τον πήρες τηλέφωνο για να τον συγχαρείς;
"Προσπάθησα, αλλά το τηλέφωνο του ήταν κατειλημμένο όλη την ημέρα. Το έκανα όμως μέσω του προέδρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".
- Έχεις πει αρκετές φορές πως δουλεύεις κάθε μέρα για να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πιστεύεις ότι έχεις πετύχει αυτό τον στόχο;
"Ποτέ και κανείς δεν ξέρει τα όρια του. Προσπαθώ να μαθαίνω κάτι καινούργιο κάθε μέρα και να βελτιώνομαι συνεχώς. Μετά το τέλος κάθε σεζόν πιστεύω ότι έχω περιθώρια βελτίωσης και να πετύχω νέα ρεκόρ την επόμενη. Αν σκεφτόμουν στην αρχή της καριέρας μου πως έχω πετύχει, τότε δεν θα είχα κερδίσει τίποτα".
- Τι είναι πιο σημαντικό για εσένα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;
"Οι τίτλοι. Όταν κερδίζεις τρόπαια με την ομάδα σου, στην συνέχεια μπορείς να πάρεις ατομικά βραβεία και
Keywords
Τυχαία Θέματα