Βαζέχα: Έκανε καλό η αποχώρηση του Σισέ

13:40 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Την εφετινή σεζόν, ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο στον Παναθηναϊκό έχοντας πετύχει 10 γκολ και αυτό οφείλεται, κατά τον Κριστόφ Βαζέχα, και στην αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ το καλοκαίρι που μετατόπισε τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό από τα πλάγια όπου βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα gazzetta.gr,

ο Βαζέχα τόνισε: " Με τον Σισέ στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός είχε τελείως διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και αυτό ήταν λογικό. Χαριτολογώντας και εκ των αποτελεσμάτων, θα πω ότι -έστω κι αν κανείς δεν ήθελε να φύγει- η παραχώρησή του μάλλον καλό έκανε στην ομάδα! Αν δεν είχε φύγει ο Τζιμπρίλ, ο Λέτο δεν θα είχε πετύχει τώρα 10 γκολ, γιατί θα έπαιζε στα πλάγια και δεν θα είχε αυτή την αποτελεσματικότητα. Και αυτό το λέω γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής που θα έβγαζε τον Σισέ από την ενδεκάδα για να παίζει σε αυτό τον ρόλο ο Λέτο! Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Λέτο στάθηκαν τυχεροί με την αποχώρηση του Γάλλου επιθετικού".

Αναφερόμενος στα "κλειδιά" της αγωνιστικής εικόνας του Παναθηναϊκού φέτος, ο Βαζέχα δήλωσε: " Νομίζω ότι τα κλειδιά για την εφετινή αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού είναι οι προσθήκες του Ζέκα και του Κουίνσι, που είναι δύο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα, παίζουν για την ομάδα κι έχουν ήδη βοηθήσει πολύ, καθώς επίσης και ο νέος ρόλος του Λέτο που παίζει σαν ελεύθερος επιθετικός και μέχρι στιγμής έχει κάνει τη διαφορά!".

Ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας στάθηκε και στην έλλειψη ευρωπαϊκών παιχνιδιών λέγοντας: " Είναι δεδομένο ότι όταν δεν παίζεις Τετάρτη-Κυριακή, έχεις περισσότερο χρόνο για προπόνηση καθώς επίσης και για πνευματική και σωματική ξεκούραση. Γι' αυτό και θεωρώ ότι τώρα που η ομάδα έχει βρει ρυθμό και δείχνει να έχει αγωνιστική ισορροπία, νομίζω ότι δύσκολα θα βγει από την τροχιά της διεκδίκησης του τίτλου".

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε και για τον συμπατριώτη του, τον Μίχαλ Πρόμπιερζ ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να δηλώνει: " Τον Μίχαλ τον θυμάμαι καλά σαν ποδοσφαιριστή γιατί όταν έφυγα εγώ από τη Ρουχ Χορζόφ (1989), την αμέσως επόμενη χρονιά πήγε στην πρώην ομάδα μου κι έπαιξε τρία χρόνια! Σαν τεχνικός, είναι σίγουρα από τους καλύτερους της νέας γενιάς του πολωνικού ποδοσφαίρου. Του αρέσει η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κάνει καλή καριέρα και σαν προπονητής. Του αρέσει πολύ το επιθετικό παιχνίδι και βεβαίως στον Άρη, έχει τους κατάλληλους παίκτες για να υποστηρίξει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και να τη βγάλει και στο γήπεδο. Δεν του έχω μιλήσει ακόμη, γιατί φαντάζομαι ότι όλες αυτές τις πρώτες μέρες θα είναι πολύ απασχολημένος, αλλά πιστεύω ότι θα μιλήσουμε σίγουρα και κάποια στιγμή θα τα πούμε και από κοντά. Νομίζω ότι γνωρίζει καλά τι σημαίνει να παίζει στο "Κλεάνθης Βικελίδης", γιατί πριν από δύο χρόνια αντιμετώπισε τον Άρη στο Europa League ως προπονητής της Γιαγκελόνια Μπιά

Keywords
Τυχαία Θέματα