Με τρεις νέες μεταρρυθμίσεις η λίστα Βαρουφάκη

20:27 9/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τρεις νέες μεταρρυθμίσεις θα περιέχει η λίστα Βαρουφάκη, που θα κατατεθεί στα τεχνικά κλιμάκια, αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τις ίδιες πηγές, η Αθήνα προσδοκά πολιτική πρόοδο από το σημερινό Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι πόρτες της συνεδρίασης του Eurogroup, οι τρεις νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο την είσπραξη εσόδων εντός του 2015 είναι:

-Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό

θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

-Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή.

-Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας, ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Πηγές από το Μαξίμου σημειώνουν πως «το Eurogroup πρέπει να παραμείνει πολιτικό σώμα, δεν πρέπει να συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες» και πως το ζητούμενο είναι «να έχουμε πολιτική πρόοδο».

Αναφέρουν ακόμη πως δεν θα συζητηθεί κανένα νέο κείμενο, καθώς υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει το πλαίσιο της εφαρμογής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα