Λαγός: «Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγω»

16:03 20/1/2013 - Πηγή: AEK365

Για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, τα βιώματά του στην ομάδα αλλά και τη συνέχεια της καριέρας του μίλησε ο Παναγιώτης Λαγός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.gr...

Πού βρίσκεσαι αυτή την περίοδο; «Είμαι εκτός Ελλάδας, έχω κάποιες προτάσεις από ομάδες τους εξωτερικού τις οποίες προσπαθώ να ζυγίσω για να κατασταλάξω ποια είναι η καλύτερη προσφορά

με συμφέρει καλύτερα».

Μπορείς να αποκαλύψεις ποιες ομάδες ενδιαφέρονται και σε ποια χώρα βρίσκεσαι; «Oχι προς το παρόν. Ελπίζω σε μερικές ημέρες να έχει τελειώσει η υπόθεση και εσείς θα μάθετε τα πάντα».

Όταν έφυγες από την Ένωση δημιουργήθηκε μία φημολογία ότι μπορεί να πας στον Ηρακλή. Υπήρξε κάποια προσέγγιση από τον Γηραιό; «Δεν υπήρξε κανένα θέμα με την παλιά μου ομάδα. Δεν δέχτηκα καμιά κρούση...».

Ήταν εύκολη απόφαση για σένα η αποχώρησή σου από την ΑΕΚ; «Ήταν πολύ δύσκολο. Εφτά χρόνια ήταν αυτά. Πέρασα καλές και κακές στιγμές. Δεν πήγαινε άλλο. Δεν ήμουν καλά με τον εαυτό μου! Έφυγα και τώρα θα μπορέσω να ησυχάσω λιγάκι. Μακάρι η ομάδα να βρει το δρόμο της».

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή που έχεις βιώσει στην Ένωση; «Δεν θέλω να αναφερθώ σε όσα αρνητικά ζήσαμε εγώ και οι συμπαίκτες μου τα τελευταία χρόνια. Πάει, περάσανε αυτά. Θεωρώ όμως τον εαυτό μου τυχερό που δεν βίωσα το ντου των οπαδών στον Φουρτάδο. Ευτυχώς είχα φύγει από την ΑΕΚ και δεν έγινα μάρτυρας αυτού του απαράδεκτου επεισοδίου. Θα ήταν σίγουρα απ" τις χειρότερες εμπειρίες της καριέρας μου».

Ποια θεωρείς ότι ήταν καλύτερη στιγμή σου στην ΑΕΚ; «Αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2011 ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή για μένα στην ΑΕΚ. Η ικανοποίηση που πήρα ήταν διπλή, αφού είμαι οπαδός της Ένωσης από μικρό παιδάκι και η ομάδα είχε να πάρει 9 χρόνια τίτλο. Καταφέρα να πανηγυρίσω αυτή την επιτυχία όντας μέλος της ομάδας».

Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου στον Δικέφαλο από το 2006 μέχρι σήμερα; «Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένος. Είχα πολλούς τραυματισμούς που με κράτησαν πίσω και δεν με άφησαν να ξεδιπλώσω τον καλό μου εαυτό. Τουλάχιστον κατέκτησα και ένα Κύπελλο για να θυμάμαι στην καριέρα μου».

Θεωρείς ότι αν είχες αποφύγει τον σοβαρό τραυματισμό του 2007 η εξέλιξή σου θα ήταν διαφορετική; «Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά δεν μου αρέσει να δικαιολογούμαι. Τουλάχιστον όσον αφορά τους στόχους μου, μπορώ να πω ότι πήγα πίσω. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ το 2006 ήμουν 21 χρονών και είχα πολλά όνειρα για να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει, δεν λένε; Κάπως έτσι συνέβη με εμένα».

Πολλοί υποστηρίζουν ο τραυματισμός που είχες στον αχίλλειο τένοντα σε επηρέασε ψυχολογικά στο υπόλοιπο της καριέρας σου. Συμφωνείς με την άποψή τους; «Εννοείς αυτά που λέγονταν ότι: ο Λαγός φοβάται, δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά και προφασίζεται τραυματισμούς;».

Πες το και έτσι... «Οχι, δεν νομίζω... Είχα πολλούς τραυματισμούς. Τόσα διαστρέμματα και θλάσεις μετράνε τα πόδια μου. Δεν τα έπαθα όρθιος, αλλά παίζοντας ποδόσφαιρο, από χτυπήματα αντιπάλων. Γενικά η νοοτροπία των φιλάθλων είναι έτσι στην Ελλάδα».

Έχεις παράπονα από τους οπαδούς της ΑΕΚ; «Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου. Με κράζανε πολύ. Δεν ήταν ωραίο το συναίσθημα με το που ακουμπάς την μπάλα να ακούς το όνομά σου μαζί με βρισιές. Τους δικαιολογώ όμως, είχαν στον μυαλό τους τον Λαγό του Ηρακλή».

Τους αγώνες της ΑΕΚ τους παρακολουθείς; «Δεν μπορώ, λόγω της παρουσίας μου στο εξωτερικό. Κρατώ, όμως, επαφές με τα παιδιά!».

Με ποιους συμπαίκτες σου είχες δεθεί; «Με τις παλιές καραβάνες, τον Αλεξόπουλο, τον Καφέ, τον Αραμπατζή και τον Γεωργέα. Αλλά και με τους νεότερους είχα καλές σχέσεις όπως τον Μπουγαΐδη, τον Τσίτα και τον Κοντοέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα