Μαδριλένικο πάρτι στο Μεστάγια

15:26 20/1/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 0-5
Γήπεδο: Μεστάγια

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Ρεάλ διέσυρε με 5-0 τη Βαλένθια μέσα στην έδρα της. Όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Ρεάλ καθώς άνοιξε το σκορ στο 8'. Ο Οζίλ έβγαλε αριστερά για

τον Ντι Μαρία, εκείνος έστρωσε στο ύψος του πέναλτι στον Ιγκουαΐν και ο Αργεντινός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άλβες. Η «βασίλισσα» πάτησε κι άλλο το γκάζι και διπλασίασε τα γκολ της στο 34'. Ο Ρονάλντο έκανε κάτι σαν σουτ από αριστερά και ο Ντι Μαρία πετάχτηκε στο 2ο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 40' με σουτ του Ρονάλντο και στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος με νέο σουτ έκανε το 4-0. στο 45' ο Ντι Μαρια βγήκε μόνος με τον Άλβες και έκανε το 5-0 σαν σε προπόνηση.

Η Βαλένθια ανέβηκε στην επανάληψη και στο 50' η σουτάρα του Πιάτι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας και τρία λεπτά μετά ο Κοεντράο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ραμί. Στο 55' ο Τίνο Κόστα έπιασε μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 63' ο Κασίγιας έπεσε και μπλόκαρε το σουτ του Ζόνας. Στο 68' η προβολή του Βαλντές δεν βρήκε στόχο, όπως και τα σουτ του Ιγκουαΐν στο 85'. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρονάλντο έχασε το άχαστο από το μισό μέτρο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Γκουαρδάδο, Ρουίς, Ραμί, Κόστα, Γκάγκο (46' Μπαραγκάν), Τ.Κόστα, Μπανέγκα, Ζόνας, Πιάτι (71' Πιάτι), Σολδάδο (64' Βαλντές)

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Βαράν, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Κοεντράο, Αλόνσο (58' Εσιέν), Κεντίρα (74' Καγιεχόν), Ντι Μαρία, Οζίλ (66' Μόντριτς), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν

ΟΣΑΣΟΥΝΑ- ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: 2-1
Γήπεδο: Ρέινο ντε Ναβάρα

Μετά από μία καλή σεζόν, τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για την Οσασούνα, που στο μεγαλύτερο μέρος φέτος το πέρασε στην τελευταία θέση. Το ντέρμπι ουραγών με την Ντεπορτίβο στην Παμπλόνα ήταν κάτι σαν τελικός και φάνηκε ότι ο ένστικτο επιβίωσης ήταν πιο ισχυρό για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ από ό,τι των αντιπάλων τους, που με τον Πασιένσα στον πάγκο έμειναν στην τελευταία θέση.

Οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη τους, καθώς στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν. Μετά από δύο καλές τελικές προσπάθειες των Κίκε Σόλα και Νίνο, ο πρώτος άνοιξε το σκορ στο 26'. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια από δεξιά, ο Αρμεντέρος έβγαλε τη σέντρα και ο Σόλα με... περίεργο τελείωμα έστειλε πρώτα την μπάλα και στα δύο κάθετα δοκάρια του Αρανθουμπία, πριν καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν ούτε φάση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο, με τον Σόλα να φτάνει μία ανάσα στο 2-0 στο 41', όμως είδε τον Αρανθουμπία να βγάζει την κεφαλιά του πάνω στην γραμμή.

Στην επανάληψη η εικόνα αρχικά δεν άλλαξε, με τον Νίνο να κάνει και το 2-0 στο 61', πριν ο Πασιένσια αποφασίσει να ρίξει στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα λίγο αργότερα. Ο νεαρός επιθετικός κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση την άμυνα της Οσασούνα σε κάποιες περιπτώσεις και αν ξεκινούσε στο παιχνίδι ίσως η Ντεπορτίβο να είχε καλύτερη τύχη. Ο Πορτογάλος βρέθηκε δύο φορές σε θέση τετ α τετ στο 71' και στο 78', όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις είδε τον Φερνάντεθ να τον νικάει. Τελικά το γκολ ήρθε, όμως ήταν πλέον πολύ αργά. Στο 2' των καθυστερήσεων ο Πίτσι έβγαλε από δεξιά τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Καμούνιας, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 69', σκόραρε εναντίον της πρώην του ομάδας για το τελικό 2-1.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεζ, Μπερτράν, Αρίμπας, Ρούμπεν, Νταμιά, Πουνιάλ, Λόλο, Σεγούδο (59' Γιορέντε), Νίνο (82' Λόε), Αρμεντέρος, Σόλα (74' Ντε λας Κουέβας).

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Αρανθούμπια, Πάμπλο, Αϊτάμι, Ζε Κάστρο, Σίλβιο, Άλεξ, Ασουνσάο, Γκάμα (69' Καμούνιας), Σάντος (54' Νέλσον Ολιβέιρα), Πίτσι, Ρίκι (80' Βαλερόν).

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ: 2-0
Γήπεδο: Ζοσέ Θορίγια

Εύκολη νίκη πήρε η Βαγιαδολίδ επί της Σαραγόσα και κάνει Ευρωπαϊκά όνειρα.

Στο 3ο μόλις λεπτό η κεφαλιά του Γκέρα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρομπέρτο, ενώ στο 12' ο Όσκαρ έκανε κάτι σαν σουτ, η μπάλα έφτασε στον Γκέρα κι εκείνος νίκησε από κοντά τον Ρομπέρτο κι έκανε το 1-0. στο 15' ο Πόστιγκα αστόχησε από καλή θέση και στο 30' ο Λούβενς έκοψε σωτήρια τον Όσκαρ. Στο 39' η μπάλα στρώθηκε στον Γκέρα μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος την έστειλε στις κερκίδες.

Στο 47' το σουτ του Όσκαρ δε βρήκε στόχο, αλλά στο 75' ο Πένια έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Όσκαρ με πλασέ έγραψε το 2-0. Στο 78ο λεπτό ο Ρομπέρτο απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Λάρσον, ενώ στο 85' και στο 86' ο Όσκαρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο από κοντά.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Ερνάντεθ, Βαλιέντε, Πένια, Σερένο, Ρουκάβινα, Μπαράχα (90+1' Νέιρα), Ρούμπιο, Όσκαρ, Ομάρ (69' Μπουένο), Έμπερτ (22'Λάρσον), Γκέρα

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Ρομπέρτο, Φερνάντεθ, Πιντέρ, Αμπραχάμ, Λούβενς (30' Λανθάρο), Μοβίγια, Απόνιο (27' Τάρσι), Μοντάνιες, Οριόλ, Ζουκουλίνι (76' Άλαμο), Πόστιγκα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.- ΛΕΒΑΝΤΕ: 2-0
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Στους 8 βαθμούς πλησίασε την Μπαρτελόνα η Ατλέτικο, που κέρδισε με 2-0 τη Λεβάντε.

Στο 3' το σουτ του Φαλκάο κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 11' ο Μουνούα είπε όχι σε σουτ του Κόκε. Τελικά στο 32ο λεπτό ο Αντριάν με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για την Ατλέτικο. Στο 36' ο Γκοντίν παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Κουρτουά απομάκρυνε, αλλά στο 60' ο Κόκε έκανε το 2-0 και καθάρισε τα ματς για την Ατλέτικο. Στα μείον ο τραυματισμός του Φαλκάο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Λουίς, Γκοντίν Μιράνδα, Μανκίγιο, Τιάγκο, Γκάμπι (65' Γκάμπι), Ροντρίγκες, Κόκε, Φαλκάο (59' Ντιέγκο Κόστα), Αντριάν (72' Αρντά).

ΛΕΒΑΝΤΕ: Μουνούα, Λελ, Μπαγιεστέρος, Ναβάρο, Λόπεθ, Ιμπόρα, Ντιόπ, Μίτσελ (73' Χουάνλου), Ελ Ζαρ (61' Μπαρκέρο), Γκαρσία (81' Μαρτί), Μάρτινς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα