«Κλείδωσε» για την Τετάρτη ο ανασχηματισμός

12:32 3/6/2014 - Πηγή: AEK365

Η Τετάρτη θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως η πιθανότερη ημέρα του ανασχηματισμού, καθώς επιστρέφει από το εξωτερικό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ορκιστεί πιθανότατα την Πέμπτη το πρωί, καθώς μετά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για την Νορμανδία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της Συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, για το υπουργείο Οικονομικών ακούγονται τώρα τα ονόματα

του Νίκου Δένδια (που φέρεται να επιθυμεί την αποχώρηση του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης) και του Μάκη Βορίδη (ακούστηκε και για το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη που φέρεται να μετακομίζει στις Βρυξέλλες ως επίτροπος) ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο τόσο να αναλάβει το υπουργείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και να οριστεί διάδοχος του ο στενός του συνεργάτης του Σταύρος Παπασταύρου.
Ο κ. Στουρνάρας είναι υποψήφιος για τρεις θέσεις, είτε για την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε για να οριστεί ειδικός διαπραγματευτής για το χρέος αξιοποιώντας την εμπειρία του στην πλατεία Συντάγματος.
Όσον αφορά τα σενάρια για ανασχηματισμό, ο υπουργός Οικονομικών παραπέμπει στον Αντώνη Σαμαρά. «Είναι η αποκλειστική του ευθύνη, όλα τα άλλα είναι απλά φήμες» σημειώνει σε συνέντευξή του σε καναδική εφημερίδα.
Στο μεταξύ, για ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις επόμενες ημέρες έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. «Πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά, και η κυβέρνηση θα είναι περισσότερο ενισχυμένη τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά το θέμα είναι τι θα περιέχει ο ανασχηματισμός... δεν είναι τόσο θέμα πολιτικών αλλά προσώπων» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα