Νορβηγική ομάδα με όνομα Αμμόχωστος!

11:54 3/6/2014 - Πηγή: AEK365

Στις 27 Αυγούστου του 2008, η Ανόρθωση συστηνόταν στην Ευρώπη ως ο πρώτος κυπριακός σύλλογος που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ταυτόχρονα είχε αρχίσει η μεγαλύτερης κλίμακας ενημέρωση για την Αμμόχωστο και κατ' επέκταση για την κατεχόμενη γη μας. Δυο εβδομάδες αργότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Λίλεχαμερ της Νορβηγίας, ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Fremad Famagusta!
Η αρχική ονομασία ήταν Fremad (προς τα εμπρός) και είχε συνδεθεί με σλόγκαν των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

του 1994 στο Λίλεχαμερ. Λίγο καιρό αργότερα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Όσλο, ωστόσο, ζήτησε και δεύτερο όνομα για την εγγραφή της ομάδας.
Τότε, οι ιδρυτές της πρόσθεσαν τη λέξη Famagusta και ανέφεραν ως πηγή έμπνευσης την ευχάριστη έκπληξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία κόντραρε την Ίντερ και τη Βέρντερ και γενικότερα πρεσβεύει πολύ περισσότερα από την αγωνιστική της δραστηριότητα!
Το 2009, η Fremad Famagusta πρωτοεμφανίστηκε στο πρωτάθλημα της 8ης κατηγορίας. Σήμερα, αγωνίζεται στην 6η κατηγορία και διεκδικεί την άνοδό της. Προπονητής είναι ο (νομικός) Αντρέας Ρόνινγκεν Σάντμπου και πρόεδρος ο Ερλ Γιόνταλ Νάκλινγκ. Το γήπεδο της ομάδας είναι στο Έκεμπεργκ του Όσλο.
Ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο 23χρονος Μάγκνους Κάρλσεν, είναι πασίγνωστος σκακιστής. Η παρουσία του κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών Νορβηγών φιλάθλων, περισσότερο στα social media αφού όπως ο ίδιος δήλωσε, στο γήπεδο πάνε συνήθως οι συγγενείς και οι φίλοι.
Σχολίασε επίσης πως ένας από τους λόγους που παρότι νεοσύστατη, η ομάδα του δεν έχει περάσει απαρατήρητη, είναι επειδή παραπέμπει στο επίτευγμα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2008-09.
Παρότι λοιπόν, εντός συνόρων η «Κυρία» χαρακτηρίζεται αυτοκαταστροφική, πληρώνοντας τρομερά (διοικητικά κυρίως) λάθη τής τελευταίας πενταετίας, εκτός συνόρων δεν έχασε τη λάμψη της από την τρελή ευρωπαϊκή πορεία του 2008. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε πως το 2003, στη Γαλικία της Ισπανίας, ιδρύθηκε ο αθλητικός σύλλογος Ανόρθωση Βιμιάνθο.

Πηγή: sentragoal.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα